Lokaal Bestuur Torhout heropent het skatepark, de multisportvelden en de kleinere speelpleintjes in straten en op pleintjes.

Met onmiddellijke ingang is het opnieuw mogelijk om te skaten, biken, steppen, te sporten én krijgen kinderen opnieuw meer ruimte om te spelen. De pleintjes zijn telkens – met toezicht – geopend van 8.30 tot 21 uur.

“Het lokaal bestuur neemt de oproep van de jeugdsector, om bij de exitstrategie aandacht te geven aan kinderen en jongeren, ter harte”, aldus een enthousiaste schepen van jeugd Lieselotte Denolf. “Daarom werd er beslist om tegemoet te komen aan hun vragen en besloten we om de kleinere speelpleinen, de multisportveldjes en het skatepark opnieuw te openen. We doen een beroep op iedereen om de voorwaarden strikt na te leven en wensen onze kinderen en jongeren vooral veel veilig sport-, speel- en skateplezier!”

Speelpleintjes open onder voorwaarden

De speelpleintjes worden opnieuw geopend, al gebeurt dit uiteraard onder strikte voorwaarden. Zo gelden volgende afspraken voor de speelpleintjes: 1,5m afstand bewaren, maximum 3 gezinnen tegelijk en maximum een halfuur spelen om zo iedereen de kans te geven. De speelpleintjes zijn geopend voor kinderen tot twaalf jaar (en hun (groot)ouders) van 8.30 tot 21 uur. Samenscholingen blijven verboden, picknicken is ook niet toegestaan. Een flesje water mag.

Grote speelpleinen blijven gesloten

De grotere speelpleinen in Torhout blijven nog even gesloten: zo blijven de speelpleinen De Warande, Groenhove, Torwoud en Kinderboerderij tijdelijk nog gesloten voor het publiek.

Skatepark open onder voorwaarden

Ook het skatepark wordt opnieuw geopend voor de jongeren. Daar gelden ook enkele afspraken: maximum 8 skaters, maximum 1 uur skaten en 1,5m afstand bewaren. Blijven zitten of rondhangen is niet toegestaan, een flesje water mag. Helm- en valbescherming zijn aangeraden! Vooraf reserveren is niet nodig.

Multisportvelden open onder voorwaarden

“De multisportvelden in Torhout zijn ook terug toegankelijk voor het publiek. Hier gelden ook enkele afspraken: maximum 1 gezin en 2 personen (steeds dezelfde), maximum één uur sporten en 1,5m afstand houden. Blijven zitten en picknicken is niet toegestaan, een flesje water mag. Veel sportbeleving voor onze jeugd”, aldus schepen van sport, Rita Dewulf.

Clubs kunnen de sportvelden opnieuw reserveren en hebben na reservatie ook voorrang.
Reserveren kan door contact op te nemen met de sportdienst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *