Liefde voor het Kortrijks voetbal: een avond vol passie en historie

Glorie en traditie op één podium

Op een bijzondere septemberavond, in het hart van OC Lange Munte, zullen voetbalverhalen uit Kortrijk tot leven komen. In een prachtig samenspel van verleden, heden en toekomst, biedt deze avond een rijk tableau van het Kortrijkse voetballandschap.

De vele gezichten van Kortrijks voetbal

Elke club uit Kortrijk krijgt een stem, van de hoogste competities tot de amateurs, van de sterke vrouwenploegen tot de inspirerende G-voetballers. Natuurlijk mogen de scheidsrechters, de stille helden van de sport, ook niet ontbreken.

Twee iconen van de coachingwereld

Oud-KVK-trainers Hein Vanhaezebrouck en Georges Leekens zullen die avond in de schijnwerpers staan. Beiden hebben niet alleen het Kortrijkse voetbal, maar ook het Belgische voetbal gedefinieerd. Hun expertise, passie en erfenis zullen zonder twijfel de avond verrijken.

Stemmen uit het hart van de gemeenschap

De passie voor voetbal in Kortrijk stopt niet bij de clubgrenzen. Van sportjournalisten tot scouts en lokale beleidsmakers, velen hebben een verhaal te delen, een visie te presenteren. Gerrit Laverge, lid van de OC-raad Lange Munte en sportscout, geeft aan: “Het is een kans om alle clubs en competitieleiders opnieuw samen te brengen voor het publiek.”

Stephanie Demeyer, schepen van OC’s, benadrukt het belang van deze avond: “Voor Kortrijkse voetballiefhebbers is OC Lange Munte dé plek om te zijn.” Wouter Allijns, schepen van sport, voegt eraan toe: “Onze lokale voetbalclubs vormen de basis van het voetbal in Kortrijk.”

Een uitnodiging voor alle liefhebbers

Kaarten voor deze unieke avond zijn beschikbaar bij het Ontmoetingscentrum Lange Munte en via Gerrit Laverge. Meer details over deze avond vol voetbalpassie zijn te vinden op de officiële website van Kortrijk.

Hoe is het gesteld met het voetbal in Kortrijk? Dat kom je op vrijdag 8 september te weten in OC Lange Munte. Samen met alle Kortrijkse voetbalploegen organiseert de OC-raad een avond over ‘Voetbal in onze stad’. Niet alleen competitievoetbal komt aan bod, maar bijvoorbeeld ook amateurvoetbal, damesvoetbal, G-voetbal en scheidsrechters. Met ook voormalige KVK-trainers Hein Vanhaezebrouck en Georges Leekens als gastspreker wordt het gegarandeerd een interessante avond.

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be