Liefde vaart hoog op de Mercator in Oostende

Voor de eerste keer in de geschiedenis van Oostende werd er een huwelijk voltrokken op het zeilschip Mercator. Danny Osstyn en Petra Devos gaven elkaar het ja-woord op deze iconische locatie. De Stad Oostende heeft onlangs het zeilschip Mercator toegevoegd aan de lijst van huwelijkslocaties.

Een historisch ja-woord op zee

11 augustus 2023, 14:00 uur – Aan boord van de Mercator, Oostende

De zilte zeelucht mengt zich met liefde. Voor het eerst in de geschiedenis van Oostende, meer specifiek op het dek van de roemruchte Mercator, verzegelden twee zielen hun belofte aan elkaar. In de stad waar de zee het landschap kust, namen Danny Osstyn en Petra Devos de gedurfde stap om aan boord van een zeilschip elkaar eeuwige trouw te beloven. Een verhaal dat begon op het vasteland en haar climax vond op de golven van de liefde.

Nieuwe horizon voor huwelijken in Oostende

De Venetiaanse Gaanderijen, het Leopoldpark, en nu ook het zeilschip Mercator. Een plek met 91 jaar historie, die vandaag een nieuw verhaal toevoegt aan haar legendarische bladzijden. Dit jaar werd deze iconische plek door de Stad Oostende toegevoegd aan de lijst van romantische locaties voor het jawoord. En dit bruidspaar waagde de sprong.

Het stadsbestuur van Oostende feliciteert het koppel en hoopt dat hun reis even avontuurlijk en liefdevol zal zijn als de historische zeereizen van de Mercator.

Een stad die haar verleden omarmt

Schepen van Burgerzaken, Hina Bhatti, reflecteerde op deze gedenkwaardige gebeurtenis: “De Mercator is niet zomaar een schip. Ze vertegenwoordigt ons erfgoed, onze historie. Vandaag hebben we een fris, nieuw hoofdstuk aan haar verhalen toegevoegd. Wij verheugen ons erop meer liefdesparen aan boord te verwelkomen.”

Toekomstige bruidsparen die ook hun liefde op zee willen verzegelen, hebben geluk. Op 8 september zijn er nog momenten beschikbaar voor huwelijksceremonies. Vanaf mei kunnen geliefden de locatie opnieuw boeken. Meer details zijn te vinden op de website van de stad Oostende.

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be