Lichtervelde, afbraakwerken Het Beverbos

Turnzaal verdwijnt De bouwwerken aan het Beverbos zijn in derde en laatste fase aanbeland. Momenteel worden de refter en de turnzaal ontmanteld en vanaf 25 mei 2020 wordt het gebouw volledig afgebroken met een kraan. Op 19 juni 2020 zouden de afbraakwerken van de refter-turnzaal gedaan moeten zijn.

De nieuw te bouwen turnzaal en refter wisselen van plaats. De turnzaal wordt vooraan aan de straatkant gebouwd. De turnzaal wordt zo ruimer en toegankelijk vanaf de straatkant. Het nieuwe schoolrestaurant met een capaciteit 180 leerlingen wordt erachter gebouwd. Tussen de twee ruimtes zijn de kleedkamers, sanitair en een polyvalente ruimte voorzien.

Tegen de komende winter hopen we dat de gebouwen wind- en waterdicht zijn. We verwachten dat de volledige verbouwingen achter de rug zijn tegen de start van het schooljaar 2021-2022. Beperkte verkeersoverlast Tijdens de werken zullen er tijdelijk wat parkeerplaatsen worden ingenomen maar we voorzien geen echt grote problemen voor het verkeer aan de schoolomgeving. Er is een stuk van de speelplaats afgezet als werfzone, de vrachtwagens zullen daar zoveel als mogelijk oprijden om zo de straat te ontlasten. Gevraagd wordt om leveringen tijdens de schooluren te doen. We stimuleren, net als anders, om gebruik te maken van andere parkeergelegenheden zoals de Markt, Duiventil en Astridlaan. Op die manier blijft de Beverenstraat ook veilig voor de zwakke weggebruiker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *