Lichtervelde : #8810congé –Ik zomer West-Vlaams

Geniet lokaal

Met steun van de provincie West-Vlaanderen, maken van de zomer 2020 een onvergetelijke zomer. Er wordt er een heuse campagne #8810congé – Ik zomer West-Vlaams opgezet. Met deze campagne zetten we de troeven die Lichtervelde heeft extra in de verf en willen we het merk ‘#8810congé – Ik zomer West-Vlaams’ promoten door het aanbieden van extra activiteiten. De programmatie van de verschillende diensten zoals Lokale Economie, Communicatie, Cultuur, Toerisme, Jeugd, Bibliotheek, Erfgoed, Huis van het Kind en Sport verbinden we zodat er van de zomer 2020 iets speciaals maken. De lokale handelaars, jongeren, kinderen, senioren, sportievelingen en verenigingen worden betrokken bij deze acties. De acties worden aangevuld met reguliere ‘coronaproof’ acties die ook in het zomerkleedje worden gegoten. Ik zomer West-Vlaams, neem congé in Lichtervelde en geniet écht lokaal!

Elke week wel iets te beleven

In juli gaat de fotozoektocht terug van start. Er komen speelimpulsen in de gemeente, je kan klimmen aan het zwembad, via een lusje naar de pleintjes in Lichtervelde wandelen. De sportdienst gaat ‘on the move’ en organiseren op enkele pleintjes en buurten sport en spel op verplaatsing. Het Huis van het Kind maakt uitleenbare speelkoffers en gaat er in het begin van de vakantie en op het einde van de vakantie mee op tour. Voor de kinderen is er een stripverhalenzoektocht en de kleinsten kunnen aan de slag met een heuse kabouterzoektocht. We hebben aandacht voor de korte keten en zette de lokale handelaar in ‘the picture’. De brochures over wandelen, fietsen en toerisme in Lichtervelde worden in een nieuw jasje gestoken. Kortom, er is elke week wel iets te beleven. Hou de straten in de gaten!

Met steun van de provincie West-Vlaanderen

Alle 64 West-Vlaamse gemeenten nemen deel aan de provinciale campagne ‘Ik zomer West-Vlaams’, dus neem zeker ook een kijkje in de andere gemeentes via www.ikzomerwestvlaams.be. De Provincie wou, samen met haar agentschappen Westtoer, POM en INAGRO, een duwtje in de rug geven van de gemeenten die een extra inspanning leveren om een recreatief en coronaproof aanbod uit te werken voor de eigen inwoners en de bezoekers en trekt hiervoor 1 euro per inwoner uit, in totaal dus 1,2 miljoen euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *