Lezing Sven Pichal in Zedelgem geannuleerd na arrestatie

Het vredige Zedelgem ontwaakte op een dag met een nieuws dat als een donderslag bij heldere hemel kwam. Sven Pichal, een vooraanstaand radiomaker en gepland spreker in Bibliotheek Zedelgem, zit vast wegens verdenking van het verspreiden van pedofiele beelden.

Zedelgem magazine: Een onfortuinlijke timing

Het septembernummer van ‘Zedelgem magazine’ had al de lezing “Sven consumeert”, gepland voor 12 september, aangekondigd. Echter, de realiteit heeft ingehaald wat op papier stond gedrukt. De lezing is nu geannuleerd naar aanleiding van Pichal’s huidige situatie.

Een gemeenschap in beroering

Het nieuws over Pichal’s arrestatie heeft zowel schok als verdriet veroorzaakt in de gemeenschap. Het tijdschrift, dat al gedrukt en verspreid was, dient nu als een herinnering aan de snelheid waarmee levens en reputaties kunnen veranderen.

Een schaduw over een beloftevol evenement

De lezing was bedoeld om het publiek inzicht te geven in de consumptiegewoonten van de moderne mens. Nu blijft een lege plek in de culturele kalender van Zedelgem achter, een plek die velen hadden gehoopt te vullen met inzicht en verlichting.

De communicatiedienst verzoekt begrip voor deze situatie en hoopt dat de gemeenschap deze turbulente tijden met veerkracht en solidariteit zal doorkomen.

Meer info bij Communicatiedienst Zedelgem, Contact: 050 28 83 43 | 050 28 83 40 | www.zedelgem.be

( tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be )