Leffingeleuren 2023: een verfijnde melange van muzikale beloftes

Als de bladeren hun eerste tekenen van verandering tonen en de lucht zich vult met een zachte melancholie, bereidt het dorpje Leffinge zich voor op de betoverende klanken van het Leffingeleuren festival.

Een ode aan de tomeloze weemoed

Centraal op het festivalterrein staat de kerk van Leffinge. Binnen haar eeuwenoude muren heeft het radioprogramma Duyster, bekend om zijn tomeloze weemoed en oorverdovende zoetheid, een speciale plaats verworven. Hier hosten Ayco Duyster en Eppo Janssen, trouw aan hun onderscheidende smaak, een podium vol muzikale ontdekkingen.

De harmonieuze klanken van Rozi Plain

De Britse Rozi Plain, wiens indierock melodieën doordrenkt zijn met folk en jazzinvloeden, staat op de planning om het podium te betoveren. Haar muzikale opvoeding, gevormd door de tonen van Arab Strap en The Beta Band, schijnt door in elk akkoord en elke noot die ze speelt.

Vernieuwende stemmen

Een nieuwe lichting muzikanten maakt hun opwachting in de kerk. Aure, de jonge Parijse met een stem die herinneringen oproept aan de legendarische Nico, brengt haar debuutsingle ten gehore. Daarnaast staat de Californische Noah Weinman, beter bekend als Runnner, te trappelen om zijn songs te delen, evenals het innemende kernduo van King Hannah.

De ontdekkingstocht

De line-up van Leffingeleuren 2023 is een smaakvolle selectie van zowel gevestigde namen als nieuwkomers, variërend van het pulserende ritme van The Hickey Underworld tot de intrigerende klanken van Bar Italia. Deze muzikale reis staat garant voor onvergetelijke momenten en verrassende ontdekkingen.

Ticketinformatie

Voor diegenen die dit evenement niet willen missen:

  • Vrijdag en zondag: €33
  • Zaterdag: €38
  • Weekend: €72
  • Camping dag: €10
  • Camping weekend: €20 (Alle kosten verbonden aan de ticketverkoop zijn inbegrepen in de prijs)

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be