LEER WERKEN MET DE COMPUTER DANKZIJ LDC DORPSHUIS DE STER ICHTEGEM

In september gaat een nieuwe lessenreeks ‘computer voor beginners’ van start in Ichtegem. Aansluitend is er een vervolgmodule. Schrijf je snel in, de plaatsen zijn beperkt!

Lokaal dienstencentrum Dorpshuis De Ster in Ichtegem en het centrum voor basiseducatie Open School slaan ook in 2020 de handen in elkaar. Vanaf september bieden ze opnieuw een cursus ‘starten met de computer’ aan.

Heb je nog nooit of weinig met de computer gewerkt? Of heb je al een cursus gevolgd en was die te moeilijk? In de module ‘’Starten met de computer’’ (10 weken) leer je de basis.

Je leert om de computer veilig aan en uit te zetten, vlot de muis en het toetsenbord gebruiken, programma’s starten en afsluiten, de mogelijkheden van de computer, filmpjes bekijken, muziek beluisteren en de krant lezen, je digitaal fototoestel gebruiken, met de USB-stick werken, op het internet veilig een website bezoeken,… en nog zoveel meer.

“Deze cursus is ideaal voor mensen die graag (beter) met de computer willen leren werken.”, vertelt schepen van het dienstencentrum Willy Hosten. “Onze wereld is digitaler dan ooit, dat hebben we nogmaals eens mogen ondervinden tijdens de coronacrisis. Bellen, chatten, videogesprekken voeren met elkaar,… nog heel wat mensen kunnen het niet. Dat en nog veel meer bieden wij aan in onze cursus, die we trouwens al voor de 5de keer organiseren.”

Aansluitend is er de module “Meer doen met de PC” (17 weken). In deze reeks leer je accounts gebruiken, beveiligen, werken met Eid (E-loket, myBelgium, Doccle,…), downloaden/uploaden van bestanden, gebruik van verkenner, installeren/verwijderen van software, webmail en contacten,…

Let op! Je mag hoogstens over een diploma beroepssecundair onderwijs beschikken om deze cursus via Open School te volgen. Eventuele diploma-uitzonderingen worden beoordeeld tijdens een voorafgaand intakegesprek.

Alle lessen gaan door op dinsdagnamiddag van 13.30 tot 16.30 uur. De eerste les start op dinsdag 1 september 2020.

Kostprijs: 67,50 euro voor de lessen (kopje koffie bij elke les inbegrepen) te betalen aan het lokaal dienstencentrum. Het cursusmateriaal betaal je op de eerste lesdag aan de lesgever van Open School (+/- 25 euro). Cursisten die over een hoger diploma beschikken en die na het intakegesprek toegelaten worden tot de cursus, betalen een hoger inschrijvingsgeld rechtstreeks aan Open School (cfr.voorwaarden opgelegd door het Ministerie van Onderwijs).

Het aantal plaatsen is beperkt, dus snel inschrijven is de boodschap! Belangrijk: De deelnemers brengen zelf een laptop mee met besturingssysteem Windows 10.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *