Langer genieten onder de Oostendse zon: tijdelijke terrassen krijgen respijt tot oktober

Een zonnige verlenging

Het besluit van de Stad Oostende heeft menig horecahart sneller doen kloppen: de tijdelijke open terrassen, symbolen van veerkracht en aanpassingsvermogen in onzekere tijden, mogen tot 2 oktober 2023 blijven staan. Het onverwachte geschenk is inderdaad zoet voor de uitbaters, daar de kalender hen dit jaar gunstig gezind is: 30 september valt immers op een zaterdag.

Uitzonderingen: waar de kermis roept

Niet alle terrassen kunnen evenwel van deze verlengde gastvrijheid genieten. Terwijl de Oktoberfoor zich voorbereidt om de stad te vullen met haar vrolijke deuntjes en felle lichten, moeten terrassen op de pleinen plaats maken voor deze festiviteit. Uitbaters worden eraan herinnerd hun buitenruimtes uiterlijk op de zondagavond of maandagochtend/middag op te bergen. Hetzelfde geldt voor de extra terrassen in de Kapucijnenstraat, waar de opbouw van de kermis een aanzienlijke stroom aan werfverkeer met zich meebrengt.

Verdere inlichtingen

Meer gedetailleerde informatie over de specifieke regelingen en uitzonderingen is te vinden op www.oostende.be/terrassen.

Uw contactpersonen voor meer duidelijkheid:

Charlotte Verkeyn Schepen van Ondernemen, Stad Oostende charlotte.verkeyn@oostende.be 059 25 84 48

Björn Anseeuw Eerste schepen – schepen van Mobiliteit, Openbaar Domein en Stadsvernieuwing, Stad Oostende bjorn.anseeuw@oostende.be 059 25 84 70

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be