Landelijke Gilde Klerken zorgt dit weekend voor een zinderende schouwspel met een Zeepkistenrace

Op 13 augustus 2023 organiseert de Landelijke Gilde Klerken een nostalgische zeepkistenrace in de Stokstraat. Gezinsleden worden uitgenodigd om hun eigen zeepkisten te bouwen en zich te wagen aan een parcours vol uitdagende hindernissen. Deelname kost € 15,00 en reserveringen kunnen gedaan worden via telefoon.

In de diepe schaduw van het Heuvelhuis, daar waar de tijd trager lijkt te tikken en de kinderlijke opwinding een zomerse zondagmiddag beheerst, ontvouwt zich een bijzonder spektakel. Op 13 augustus 2023 zullen de inwoners van Klerken getuige zijn van een onstuimige zeepkistenrace, een avontuur dat de straten van hun dorp zal doen opleven. Dat kwam ik vanmorgen te weten van de supervriendelijke verpleegster Michele Callewaert, eentje die elke dag welgezind op staat en in het leven staat.

Het ambacht van snelheid

Zeepkisten, die nostalgische vierwielers, geboren uit pure creativiteit en de behoefte aan snelheid. Hier, in de Stokstraat, krijgt men de kans om deze zelf te construeren, en met een heldhaftige stoutmoedigheid naar beneden te donderen. Maar het is niet enkel een kwestie van snelheid; uitdagende hindernissen worden geplaatst langs het parcours, een test voor de durf en behendigheid van de deelnemers.

Details die er toe doen

De Landelijke Gilde van Klerken, de trotse organisatoren van dit festijn, nodigen alle gezinsleden uit om deel te nemen aan deze zomerse traditie. Voor een schappelijke bijdrage van € 15,00 kan men zich storten in dit avontuur, en de rilling van de afdaling voelen. Wil men een plek reserveren? Een simpel telefoontje naar 0496/53 33 35 volstaat. Inschrijven kan ook nog via deze link: https://klerken.landelijkegilden.be/activiteiten/65364

( tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be )