Kuurne verkleint de digitale kloof: ‘Samen Digitaal’ ontwaakt

Bibliotheek Kuurne

In het tijdperk van digitalisering, waar technologie sneller evolueert dan het kloppen van een vogelvleugel, lijkt het soms alsof men gevangen zit in een labyrint van pixels en codes. Toch geeft de gemeente Kuurne niet toe aan deze overweldigende technologische golf, maar reikt ze haar inwoners de hand. Het nieuwe project ‘Samen Digitaal’ is een verfrissende ademtocht in dit complexe digitale landschap.

Elke burger digitaal sterk

Het is een roep die al langer weerklinkt in de straten van Kuurne: “Hoe blijf ik bij met deze stroom van digitale vernieuwingen?”. Dit sentiment, diep geworteld in het hart van vele inwoners, vond gehoor bij de gemeente. Met ‘Samen Digitaal’ wil de gemeente haar burgers opnieuw kracht geven in dit digitale tijdperk. Het project, een samenspel van ondersteuning, toegankelijkheid en maatwerk, is gericht op het versterken van de digitale vaardigheden van haar inwoners.

De lancering: een kijk in de toekomst

Dit ambitieuze project wordt aan het publiek voorgesteld tijdens het eerste digipunt dat zaterdag plaatsvindt in de bibliotheek. De lancering is niet alleen een teken van vooruitgang, maar ook een belofte van verbinding en inclusiviteit.

Een maand vol evenementen

Naast ‘Samen Digitaal’ wachten er nog andere belangrijke gebeurtenissen op de inwoners van Kuurne in september. De onthulling van een kunstwerk voor het gemeentehuis in samenwerking met de Orde van de Ezel, de doop van de reus Soupapke met 300 kinderen en de feestelijke opening van de pleinen zijn slechts enkele van de hoogtepunten.

In dialoog met de gemeente

Voor degenen die aanwezig willen zijn bij de lancering van ‘Samen Digitaal’, wordt verzocht hun aanwezigheid te bevestigen. Verdere details over de aankomende evenementen worden in de nabije toekomst bekendgemaakt.

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be.