Kunstzinnige vredesactie in steden

Harmonieus verzet tegen oorlogsretoriek

In een tijd waar de tonen van oorlogsnarratieven de media domineren, komt Pax Christi met een verfrissend en inspirerend initiatief. Deze beweging heeft als doel de wereld te herinneren aan het belang van vrede en harmonie, zelfs in de meest turbulente tijden.

De magie van spontane vredesconcerten

Flash-mobs, die spontane en verrassende muzikale uitbarstingen in drukbezochte gebieden, zullen het toneel zijn voor dit unieke initiatief. Stel je voor: een koor dat plotseling begint met het zingen van vredesliederen, terwijl een spandoek met de boodschap “Stop de oorlog – staakt-het-vuren – start vredesgesprekken” wordt onthuld. Een eenvoudig, maar krachtig gebaar. Deze worden ondersteund door informatieve flyers en QR-codes, evenals video’s voor sociale media, die het verhaal van deze vredesbeweging verder verspreiden.

Meehelpen aan deze missie

Het streven is om deze flash-mobs te organiseren in tal van steden en gemeenten van september tot 11 november 2023. Maar om dit te laten slagen, is de inzet van lokale helden essentieel. Of het nu gaat om het contacteren van een lokaal koor, het assisteren tijdens de flash-mob, het regelen van de nodige toestemmingen of zelfs het choreograferen van het evenement – elke hulp is welkom.

Een oproep aan de gemeenschap

De oproep is duidelijk: is er iemand in jouw regio die een passie heeft voor vrede en die deel wil uitmaken van deze beweging? Het gaat verder dan alleen Haacht. Misschien ken je wel mensen die betrokken zijn bij een koor of deeltijds kunstonderwijs volgen. Elk beetje helpt.

Verbonden in vrede

Nele Decock en Naomi Zoka ware menselijke ambassadrices voor vrede en harmonie, nodigen iedereen uit om deel te nemen aan deze missie. Heb je vragen of wil je helpen? Neem gerust contact op met nele@paxchristi.be of bel +32 (0)3 225 10 00 / +32 (0) 489 6 89 030 Want nu, meer dan ooit, is het tijd om op te staan voor vrede. Bezoek www.paxchristi.be als u meer over Pax Christi wil leren.

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be