Kruispunt van lotsbestemmingen: een moeder en haar kinderen in nood

Een 36-jarige vrouw uit Jabbeke en haar twee kinderen werden lichtgewond naar het AZ Damiaan ziekenhuis in Oostende gebracht na een aanrijding met een bus op de Gistelsteenweg. De bestuurder van de bus had te laat opgemerkt dat de auto stilstond bij het kruispunt met de Krakeelstraat.

Een vroege ochtend op de Gistelsteenweg

Het was een ogenschijnlijk normale dinsdagochtend in september op de Gistelsteenweg. De zon werpt haar eerste stralen op het asfalt en Jabbeke ontwaakt langzaam uit haar slaap. Op deze vredige weg, die de grens tussen de dorpen met elkaar verbindt, speelde zich een schouwspel af dat het leven van drie onschuldige zielen in een fractie van een seconde op zijn kop zette.

Een gezin onderweg

In de richting van Oudenburg gleed een auto voort, bestuurd door een 36-jarige vrouw uit Jabbeke. Ze werd vergezeld door de jongste leden van haar familie: een levendig meisje van zeven en een avontuurlijke jongen van vijf. Hun gesprekken, gelach en de radio op de achtergrond vulden de auto met de warmte van een liefdevol gezin.

Momenten van onoplettendheid

Maar bij het kruispunt met de Krakeelstraat veranderde het lot abrupt. Ze hield halt, wachtend op het juiste moment om linksaf te slaan. Helaas, een naderende bus van De Lijn, bestuurd door een 29-jarige man uit Oudenburg, merkte de stilstaande auto te laat op. In een ogenblik van onoplettendheid ontmoetten de twee voertuigen elkaar met een schokkende kracht.

Naar veiligheid gebracht

De impact liet niemand onberoerd. De moeder en haar twee kinderen werden met lichte verwondingen naar het AZ Damiaan ziekenhuis in Oostende overgebracht. Een ziekenhuis dat bekend staat om zijn medeleven en kunde. Hoewel hun fysieke wonden zullen helen, zal de emotionele impact van het ongeval hen wellicht nog lang bijblijven. De eens zo vertrouwde auto van het gezin is niet meer. Onbruikbaar geworden door het ongeluk, werd het voertuig afgesleept, als stille getuige van het abrupte einde van een vredige ochtendrit.

( Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be )