Kruising Tweebruggenstraat/Houtkaai Oostende: Dronken Roekeloze Chauffeur Rijdt Motorrijder Dood

Een tragische botsing vond plaats in de Tweebruggenstraat in Oostende, waarbij een 37-jarige motorrijder om het leven kwam. De man reed rechtdoor toen een 23-jarige automobilist een gevaarlijk manoeuvre uitvoerde. De motorrijder viel zwaar en overleed ter plaatse, ondanks de snel gearriveerde hulpdiensten. De bestuurder van de wagen, die volgens de eerste vaststellingen het manoeuvre niet mocht uitvoeren, blies ‘Alarm’ bij een ademtest, wijzend op een promillage van 0,51 tot 0,80 in zijn bloed.

De Laatste Rit van een Strijder

In de schaduw van de naderende avond, zo rond 19.20 uur, kwam het grimmige lot naar voren op de Tweebruggenstraat en de Houtkaai in Oostende, daar waar de blauwe bruggen de skyline markeren. Een 37-jarige koene motorrijder uit Oostende, zijn leven bruisend als een jonge vulkaan, ontmoette zijn bittere einde op dit beruchte kruispunt.

Hij reed, krachtig en onbevreesd, rechttoe rechtaan richting Bredene, toen het noodlot toesloeg. Een 23-jarige automobilist, groen achter de oren, waagde een stoutmoedige oversteek op de Tweebruggenstraat. Een manoeuvre zo roekeloos als het betreden van een leeuwenhol met een rauw stuk vlees.

De Rampzalige Ontmoeting

Het kwam tot een fatale confrontatie. De motorrijder, onschuldig als een lam in de strijd, knalde tegen de wagen en werd ter aarde geworpen. De grond verwelkomde hem met een klap die zijn levensvuur in een fractie van een seconde doofde. De hulpdiensten snel ter plaatse, maar hun ijverige pogingen tevergeefs; het leven was reeds uit de strijder gevlucht.

Requiem voor de Rechtvaardigen

Het parket, de onpartijdige rechter van de waarheid, zond een deskundige om de precieze omstandigheden van dit treurige tafereel te onderzoeken. Volgens de eerste aanwijzingen op de plaats des onheils mocht de jonge automobilist zijn roekeloze stunt niet uitvoeren.

De bestuurder van de Range Rover, de dodelijke wagen, werd onderworpen aan een ademtest. Hij blies ‘Alarm’, een woord dat in zijn echo de tragedie van de avond weergaf. Zijn bloed wees op een promillage tussen 0,51 en 0,80, en een onuitwisbare vlek op zijn geweten.

( Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be )