Krijgt het Torhouts speelplein ‘ De Warande ‘ straks een nieuwe en veilige toegang ?

Het Lokaal Bestuur Torhout wil de gebouwen van meubelbedrijf Leda in de Warandestraat kopen. Op deze manier krijgt speelplein De Warande een nieuwe en veilige toegang en investeert het lokaal Bestuur in verkeersveiligheid en de jeugd.

De gebouwen van het meubelbedrijf Leda staan te koop. Het florerende meubelbedrijf wil uitbreiden en is van plan te verhuizen naar het nieuwe industrieterrein Ringaert langs de Roeselaarseweg.

Opportuniteit voor nieuwe en veilige toegang

Voor het Lokaal Bestuur Torhout is dit een opportuniteit die zich aandient om het speelplein De Warande een nieuwe en veilige toegang te geven langs de Warandestraat.

De huidige toegang aan de Aartrijkestraat is al langer een doorn in het oog op vlak van verkeersveiligheid. Zeker in de zomermaanden wanneer de speelpleinwerking op volle toeren draait, kan het er erg druk zijn met onveilige situaties voor zowel de bezoekende kinderen, als voor andere voetgangers, fietsers en de buren.

Parkeren zal ook niet langer een probleem zijn door de nabijheid van de parking aan de begraafplaats.

Masterplan

Eens de aankoop goedgekeurd wordt, zal een masterplan voor de site opgemaakt worden met betrokkenheid van alle belanghebbenden, zoals de gebruikers, de buurt, de tennisclub… Naast de toegang tot De Warande zullen ook andere mogelijke functies en ontwikkelingen op de site bekeken worden.

Over de aankoopprijs (660.000 euro) en de modaliteiten is er een overeenkomst met de eigenaar. Op de gemeenteraadszitting van 28 september zal de aankoop ter goedkeuring voorgelegd worden. Dit initiatief past volledig binnen de doelstellingen van het eind vorig jaar goedgekeurde meerjarenplan. De nodige middelen kunnen hiervoor vrijgemaakt worden.

In afwachting van de realisatie van een nieuw bedrijfsgebouw op het industrieterrein Ringaert blijft meubelbedrijf Leda in de Warandestraat actief. De verhuis is gepland voor het voorjaar van 2022.

Schepen van stadspatrimonium Hans Blomme is tevreden: “Dit kwam wat uit de lucht gevallen, maar deze kans konden we niet laten liggen. Een jarenlang probleem waar niet onmiddellijk een pasklare oplossing voor bestond, kan hiermee opgelost worden. De verkeersveiligheid in de omgeving van het speelplein zal in de eerste plaats voor onze kinderen drastisch verbeterd worden. We zullen overleggen met de andere partners om te bekijken wat nog op de site mogelijk is en hoe we alles verder kunnen concretiseren.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *