Kostprijs Schok: De Astronomische Financiële Impact van Diksmuide’s Mega-Politiecomplex!

Het kostelijke plan voor een futuristisch politiefort in het hart van Diksmuide is als een financiële bliksemschicht ingeslagen! De bouwkosten voor het nieuwe zonale politiehoofdkwartier zijn met een schokkende factor meer dan verdubbeld, een roof op de gemeenteschatkist. Burgemeester van Diksmuide en Voorzitter van de Politieraad, Lies Laridon, onthulde de adembenemende aanbestedingsprijs van een duizelingwekkende €9.070.000 voor dit nieuwe bastion van rechtshandhaving.

Begroting Barst: Gemeenschap Trilt op haar Grondvesten!

Deze bedragen vertegenwoordigen slechts het topje van de ijsberg. Voeg de aankoopkosten toe van het voormalige financiële gebouw aan de Woumenweg, een vervagende echo van zijn voormalige glorie, oplopend tot een forse €1,4 miljoen. Voeg daarbij de sloopkosten van €255.000, en het prijskaartje voor dit nieuwe politiebastion schiet naar een onthutsende €10.725.000! Eerdere schattingen waren kinderspel in vergelijking, met een streefbedrag van slechts €5 miljoen.

Financiële Onderbemiddeling: De Dreiging van een Verstikkende Toekomstige Schuld!

Gemeenteraadslid Kurt Vanlerberghe had reeds de noodklok geluid over deze financiële tijdbom tijdens de vorige Politieraad, maar vond geen gehoor. De politiezone Polder had een spaarpotje apart gezet voor deze investering. Echter, een golf van inflatie en stijgende prijzen heeft dit varkentje abrupt geslacht; het was simpelweg niet genoeg. Het resultaat? Een hectische sprint naar de bank voor een lening, die de financiële stabiliteit van de gemeenten Diksmuide, Kortemark, Koekelare en Houthulst in gevaar brengt.

Erger nog, een nieuwe bedreiging loert om de hoek. Houthulst overweegt momenteel een fusie met Staden en Langemark-Poelkapelle. Mocht dit resulteren in een wettelijke samenvoeging, dan zullen de drie achtergebleven gemeenten de rekening gepresenteerd krijgen.

Spookstad Politiekantoor: De Wankelende Toekomst van Politiezone Polder!

In een onverwachte wending, als Houthulst besluit te vertrekken, roept dit vragen op over de toekomst van de politiezone Polder en het lot van het gloednieuwe gebouw. Wordt het een verlaten fort in een stad die worstelt om de kosten van de constructie te dragen? In een intrigerende plotwending, was Houthulst’s burgemeester Joris Hindryckx opvallend afwezig op de politieraad. Een sinister voorteken of puur toeval? Wie zal het zeggen? Ondanks de financiële tumult hoopt voorzitter Lies Laridon dat de bouw nog voor het einde van het jaar kan beginnen. De verhuizing is gepland voor het voorjaar van 2025. Ondertussen is er al een archeologisch onderzoek uitgevoerd op het gesloopte terrein, dat  geen opmerkelijke vondsten heeft opgeleverd.

Vertrouwde Bouwer in een Wervelwind van Onzekerheid!

Ondanks de stormachtige omstandigheden, zal de constructie van dit ambitieuze project worden uitgevoerd door NV Artes uit Brugge. Een bedrijf met ervaring in het bouwen van politiekantoren en een vertrouwd gezicht in Diksmuide. De stad vertrouwde hen al eerder jawel de renovatie van het stadhuis en ook de bouw van het nieuwe sportcomplex op de Pluimen toe. Zo staan we op de drempel van een explosief tijdperk vol financiële uitdagingen en bouwprojecten. De toekomst zal uitwijzen of dit een verstandige investering is of een financiële tijdbom die op het punt staat te ontploffen.

( Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be