Kortrijkse Sint-Jozef Basisschool organiseert sprankelend wereldfeest

Basisschool Sint-Jozef in Kortrijk viert haar multiculturele gemeenschap met een wereldfeest, inclusief optochten, workshops en internationale gerechten, in samenwerking met VIVES-studenten.

Kortrijk, 2 maart 2024 – Basisschool Sint-Jozef in Kortrijk opent haar deuren voor een buitengewoon evenement: een wereldfeest dat de multiculturele achtergrond van haar leerlingen en de lokale gemeenschap viert. In samenwerking met studenten van VIVES, afstudeerrichting eventmanagement, belooft deze dag een onvergetelijke ervaring te worden vol culturele ontdekkingen en verbinding.

Een feest van diversiteit en verbinding

Van 12:00 tot 17:00 uur transformeert de school in een bruisend festival waar kinderen, leerkrachten, families en buurtbewoners samenkomen. Het doel? Elkaars culturen verkennen, vieren en met elkaar verbinden. Dit initiatief onderstreept de visie van Basisschool Sint-Jozef als een warme, kleurrijke ontmoetingsplaats die meer is dan een onderwijsinstelling; het is een hart van de gemeenschap.

Cultuur in de schijnwerpers

Bezoekers kunnen zich verwachten aan een dag vol kleurrijke optochten, interactieve workshops en smaakvolle gerechten uit alle windstreken. Het evenement zet de schoonheid en waarde van diverse culturen fier in de schijnwerpers, waarmee de school haar status als een echte buurtschool bevestigt.

Een open uitnodiging

Fien Windels, directeur van Basisschool Sint-Jozef, benadrukt het belang van dit evenement: “We zijn trots op onze multiculturele gemeenschap en willen deze rijkdom met iedereen delen. Het wereldfeest is een uitgelezen kans voor buurtbewoners om de warme, inclusieve sfeer van onze school te ervaren. We nodigen iedereen uit om met ons mee te vieren.”

Praktische informatie

Het wereldfeest vindt plaats op zaterdag 2 maart 2024, van 12.00 tot 17.00 uur, aan de Veldstraat 168 in Kortrijk. Iedereen is welkom om deel te nemen aan deze dag van culturele viering en gemeenschapszin.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Fien Windels via fien.windels@kbkscholen.be of telefonisch op 0498/34 54 85. Bezoek ook de website www.basisschoolst-jozef.be voor updates en meer details over het evenement.

(Tekst Andy Vermaut +32499357495 en Serge Jansen +32468334833 van www.westnieuws.be email: contact@westnieuws.be)