Kortrijkse rotonde Panorama in de schijnwerpers

De rotonde Panorama in Kortrijk zal op 29 en 30 augustus tijdelijk niet toegankelijk zijn vanwege herstellingswerken. Omleidingen zijn voorzien via de Sint-Sebastiaanslaan en Monseigneur de Haernelaan. Tijdelijke verbeteringen staan in de planning, terwijl een grondiger herziening in de nabije toekomst zal volgen.

Kortrijk, 29 en 30 augustus 10:00 uur

Het bruisende hart van Kortrijk, de rotonde Panorama, trekt zich tijdelijk terug voor een korte adempauze. Gedurende twee dagen, 29 en 30 augustus, wordt er een symfonie van verbeteringen uitgevoerd om de harmonie van het stadsverkeer te bewaren.

Tijdelijke routes en omwegen
De stroom van auto’s en fietsers zal een tijdelijke verandering in hun dagelijkse melodie ervaren. Ze worden gracieus omgeleid via de imposante Sint-Sebastiaanslaan en de vredige Monseigneur de Haernelaan, waardoor reizigers de kans krijgen een nieuw facet van Kortrijk te ontdekken.

Afstemmen van de tonen
De kruispunten van Minister Tacklaan en Aalbeeksesteenweg met de rotonde hebben wat vals klinkende noten. Ongelijke hoogtes, die contrasteren met het gestroomlijnde ritme van de stad, vragen om correctie. Een tijdelijke oplossing in de vorm van een asfaltmantel belooft een soepelere overgang.

Denkend aan de toekomst
In de schaduw van het aanstormende nieuwe schooljaar, met de belofte van jeugdige levendigheid in de straten, wordt deze verfijning tijdig uitgevoerd. Het doel? Een naadloze en veilige passage voor alle Kortrijkzanen, jong en oud.

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be