Kortrijk transformeert tot Belgische gamingmetropool

Het UNWRAP Festival breidt uit en zet Kortrijk op de kaart als de gaminghoofdstad van België. Van 12 tot 14 oktober worden bezoekers getrakteerd op een rijke mix van entertainment, technologie en cultuur. De UNWRAP ARENA in 2024 versterkt deze positie verder.

Locatie: Kortrijk Weide, Kortrijk

Kortrijk als gaminghoofdstad

Kortrijk positioneert zich krachtig op de kaart als de Belgische epicentrum voor gaming. Met de academische troef van Digital Arts & Entertainment (DAE) aan Howest heeft Kortrijk een ware parel. Wereldwijd wordt Howest erkend als de beste opleiding in game development. Hun bijdrage aan de Belgische game-industrie is onmiskenbaar. De onlangs geïntroduceerde Flanders Game Hub, met een thuisbasis in co-creatiehub Hangar K, benadrukt de ambities van Kortrijk als gaminghoofdstad. Deze dynamiek vindt zijn culminatie in het UNWRAP Festival, een samensmelting van inspanningen door Flanders Game Hub, Stad Kortrijk, Hangar K, Howest DAE, en Wilde Westen met de steun van platinum partner Nationale Loterij. De derde editie van dit festival vindt plaats van 12 tot 14 oktober 2023.

UNWRAP: de spotlights op regionaal talent

De kernmissie van het UNWRAP festival is de schijnwerpers richten op het immens potentieel van Kortrijk in de entertainmentwereld. Kortrijk Weide staat bekend als hét Europese talentcentrum voor de entertainmentsector. Echter, het festival streeft naar een diepere connectie met de inwoners van Kortrijk. Deze brug wordt geslagen met een publieksdag, waarbij een breder publiek de rijkdom van het festival kan ervaren.

Speelveld voor alle gamers

Op 14 oktober wordt Kortrijk Weide omgetoverd tot een gamingparadijs voor zowel jong als oud. Deelnemers worden uitgenodigd om te duiken in een wereld vol gamingavonturen. Van het testen van nieuwe games tot het ontdekken van innovatieve game-installaties door lokale ontwikkelaars. Het belooft een boeiende mix te worden van intense actiespellen, intrigerende puzzels, en verbluffende virtual reality-ervaringen.

Competitief ingesteld? Ga de strijd aan met andere gamers in verschillende e-sportstoernooien. Of duik in de creatieve wereld van Minecraft, waar scholen uit de regio Kortrijk historische sites nabouwen. Bezoekers hebben de kans om te stemmen op hun favoriete creatie, een samenwerking met lokale partner LAGO.

Op naar de toekomst: UNWRAP ARENA 2024

Het succes en de ambities van UNWRAP Play Day vinden een voortzetting in 2024. Van 16 tot 21 maart vormt Kortrijk het decor voor de UNWRAP ARENA, onderdeel van het Flanders Technology & Innovation festival. Deze arena belooft een week van digitale magie, waar bezoekers de toekomst van gametechnologie kunnen ervaren en ontdekken.

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be