Koninklijke verrassing in Torhout

Locatie: Kasteel van Wijnendale, Torhout

De schaduwen van het Kasteel van Wijnendale werden vorige week verrijkt met een adellijke aanwezigheid. Marie-Antoinette, de iconische Franse koningin, ontving een bezoek van internationale allure. Een delegatie uit het Verenigd Koninkrijk, waar de kronieken van monarchen net zo doordrenkt zijn van tragedie als van triomf, maakte de oversteek naar Torhout. Men speculeert: is Historalia van plan om een spektakel op poten te zetten over een Britse koningin? De opvoering van Marie-Antoinette liet hoe dan ook een onuitwisbare indruk achter op de Britse gasten.

Kasteelmagie in de schijnwerpers

De voorstelling bij het Kasteel van Wijnendale doet meer dan alleen geschiedenis tot leven brengen. Het is een viering van cultuur, kunst en het menselijk vermogen om te dromen. De feedback van het publiek resoneert met enthousiasme: van jong tot oud, iedereen wordt aangeraden om zich in de betovering te laten meeslepen.

Kerstmagie ontwaakt

Er broeit iets magisch in de lucht. Kerstmagie is terug en belooft dit jaar de vijf zintuigen te prikkelen met een nieuw thema. De ontwerpers en creatieve geesten zijn al druk in de weer, en het belooft een zinnenprikkelend festijn te worden. De nostalgie van de kerstperiode zal in elk detail voelbaar zijn, van de geur van verse koekjes tot het geluid van tijdloze kerstliederen. Voor veel bezoekers staat een warme ontmoeting met de Kerstman op het programma.

Tickets voor beide evenementen zijn nu verkrijgbaar, klik hiervoor op de onderstaande afbeeldingen!

Tekst Andy Vermaut & Serge Jansen van www.westnieuws.be