Koksijde ondergaat gedaanteverwisseling: Belangrijke werken staan voor de deur

Belangrijke werkzaamheden zijn gepland in Koksijde in de komende weken. De Pannestraat N35 en de Sint-Idesbaldusstraat ondergaan veranderingen die het verkeer tijdelijk zullen beïnvloeden. Verder zijn er werken gepland in de Jaak van Buggenhoutlaan, die op 15 september afgerond zouden moeten zijn.

Werkzaamheden hervat in het hart van Koksijde

Vanaf maandag 28 augustus waait er een nieuwe wind door de Pannestraat N35 in Koksijde, waar belangrijke werkzaamheden zullen plaatsvinden. Deze levendige ader van de stad zal tijdelijk zijn doorgang missen, wat reizigers richting De Panne doet omwegen via de schilderachtige Duinkerkestraat of de historische Sint-Idesbaldusstraat. Een volledige planning en de exacte locatie van elke fase kunnen geraadpleegd worden op www.wegenenverkeer.be/N35.

Veiligheid eerst: een oversteek voor Koksijde’s fietsers en voetgangers

De Sint-Idesbaldusstraat, bekend en geliefd bij de inwoners, krijgt een bijkomende upgrade. Een veilige haven voor fietsers en voetgangers zal het licht zien ter hoogte van station Koksijde. Dit zal een korte onderbreking in de verkeersstroom van deze straat vereisen, gepland vanaf 13 september, 22 uur, tot en met vrijdag 22 september. Het station van Koksijde blijft echter altijd binnen handbereik via een omweg. Ondanks de werken zijn de winkelparels in de Sint-Idesbaldusstraat steeds toegankelijk voor de bezoekers.

Spoor van verandering

Tijdens deze periode zal ook Infrabel zijn expertise tonen en werken aan de spoorwegovergang. Een kort intermezzo in het treinverkeer is hierdoor onvermijdelijk op 16 en 17 september tussen de stations van Veurne en De Panne. Maar geen nood, voor elke reiziger is een vervangbus voorzien.

Laatste loodjes in de Jaak Van Buggenhoutlaan

De Jaak van Buggenhoutlaan, een naam die doorheen de jaren synoniem is geworden met Koksijde, zal ook enkele veranderingen ondergaan. Het stuk tussen de Zuid-Abdijmolen en de vernieuwde rotonde bij het Kerkplein zal een kortstondige rustpauze kennen. Het doel? Het voltooien van de fontein die de schoonheid van de laan verder zal versterken. De verwachte einddatum van deze werkzaamheden is 15 september.

( Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be )