Koksijde in Bloei: De Nieuwe Horizon van Team 8670


Een Nieuwe Dageraad

Het was een gedenkwaardige avond in Koksijde, een avond waarop de energie van de opkomende verandering en de frisse zeelucht samensmolten. Het was alsof de hele gemeente, onder het genot van bandmuziek en heerlijke broodjes, gespannen afwachtte op het grote onthullingsmoment van de avond, met een prachtig grafisch ontwerp van Maxien Meeuws van PlanMien. Burgemeester Marc Vanden Bussche was in de wolken en ook Elwin Van Herck was erg blij met deze vernieuwde samenwerking, iedereen straalde.

Het Begin van het Koksijde in Bloei: De Nieuwe Horizon van Team 8670 Nieuwe Tijdperk

Julie Paelinck, co-voorzitter, startte de avond met een vurige en hartelijke verwelkoming. Samen met haar collega stond ze trots voor het verzamelde publiek, haar woorden vormden een weerspiegeling van de maandenlange intense samenwerking achter de schermen. Ze schilderde een beeld van de prachtige omgeving, de rijkdom van de gemeente en de diepgaande verantwoordelijkheid die zij als team voelen om Koksijde-Oostduinkerke een bloeiende en gastvrije gemeente te houden.


Dankbaarheid Eert Wie Haar Draagt

Het werd duidelijk dat deze reis naar een verenigd front geen solotrip was geweest. Een hele reeks mensen hadden bijgedragen aan dit succes, variërend van het ontwerpen van zandcirkels tot het maken van dronebeelden. Een speciale erkenning ging uit naar de lokale ondernemers en de vele mensen die een helpende hand hadden uitgestoken bij de organisatie van de avond.

De Weefdraden van Ervaring en Vernieuwing

Alain De Coster nam het woord en borduurde voort op de visie van Julie Paelinck. De unieke synergie tussen Open VLD Koksijde-Oostduinkerke en het vernieuwende Koksijde Vooruit werd besproken. Beide brengen waardevolle ingrediënten naar de tafel, waarbij Open VLD de ervaring en Koksijde Vooruit de frisse ideeën en vernieuwende energie brengt. Met deze combinatie is een nieuw team geboren, vastberaden om het welzijn van Koksijde, Oostduinkerke, Wulpen en Sint-Idesbald voort te zetten en te versterken.

De Grote Onthulling

Het hoogtepunt van de avond was de onthulling van de nieuwe lijstnaam en logo, een artistieke prestatie waarbij zowel het natuurlijke landschap als politieke strategie werden geïntegreerd. Een zandcirkel, ontworpen door Ilse Vijncke, diende als inspiratie voor het nieuwe logo, met de zon, zee en strand als kern. Daarnaast werd de unieke betekenis van het Obama-campagnelogo geïntegreerd om een sterk en herkenbaar politiek merk te vormen.

Een Helder Uitzicht op de Toekomst

Met de nieuwe lijstnaam en het logo gereed, staat Team 8670 op de drempel van een spannend nieuw hoofdstuk. Dit symboliseert niet alleen de vereniging van Open VLD Koksijde en Koksijde Vooruit, maar belichaamt ook de gedeelde visie en vastberadenheid om het welzijn en de groei van Koksijde en haar deelgemeenten te bevorderen. Met dit in het achterhoofd, was de avond een viering van zowel de toekomstige successen als de mijlpalen die al bereikt zijn. Het was een feest van saamhorigheid, een glimp van de onbeperkte mogelijkheden die voor hen liggen.
Met deze nieuwe lijstnaam en logo zet Team 8670 haar eerste stappen in een toekomst vol ‘Vernieuwing & Ervaring’. Hun pad is geplaveid met ambitie en vastberadenheid. In de woorden van Alain De Coster: “Beelden zeggen altijd meer dan woorden.” En dus, met de ‘reveal’ van de nieuwe lijstnaam en logo, is Team 8670 niet alleen klaar om de uitdagingen aan te gaan, maar ook om te bloeien en te groeien in het prachtige landschap van Koksijde.

Team 8670: De Verwezenlijking van Een Gedeelde Visie

De avond van 22 juni zal een blijvende indruk nalaten als het begin van iets nieuws en opwindends voor Koksijde en haar deelgemeenten. Team 8670 is geboren uit de vereniging van Open VLD Koksijde en Koksijde Vooruit, twee entiteiten die zich inzetten voor de ontwikkeling en verbetering van de gemeente. Het is meer dan een naam; het is een symbool van vereniging, vernieuwing en ervaring.
Het gekozen logo, geïnspireerd door zowel de zandcirkel van Ilse Vijncke als de presidentiële campagnes van Obama, is een beeld van verfrissende vernieuwing en bewezen ervaring. Het verwijst naar de succesvolle politieke merkstrategieën van het verleden, terwijl het ook de specifieke kenmerken van Koksijde en haar deelgemeenten belichaamt – de zon, zee en het strand.
Het samenbrengen van deze twee entiteiten betekent niet alleen een versterking van het politieke front in Koksijde, maar ook een belofte van transparantie en open communicatie met haar burgers. Zoals Alain De Coster opmerkte, is Team 8670 klaar om naar de kiezer te trekken met de nieuwe baseline ‘Vernieuwing & Ervaring’.

Team 8670 Richt zich op de Toekomst

De avond was zeker gevuld met vieringen en onthullingen, maar het belangrijkste was de visie die Team 8670 deelde met zijn burgers. Een visie van vooruitgang en groei, gedragen door ervaring en gedreven door vernieuwing. Team 8670 is niet alleen een politiek platform, maar een belofte aan de burgers van Koksijde en haar deelgemeenten. Een belofte van een bloeiende en gastvrije gemeente, ondersteund door een team dat de verantwoordelijkheid draagt om haar rijkdom te koesteren en te beschermen.
Bij het sluiten van de avond en met de start van een nieuw hoofdstuk voor Koksijde, wordt één ding duidelijk: Team 8670 zit op rozen. Met haar nieuwe naam en logo klaar om onthuld te worden aan de wereld, staat Team 8670 aan de vooravond van een spannende toekomst vol ‘Vernieuwing & Ervaring’.


( Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen www.westnieuws.be )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *