Koksijde breidt recyclage-opties voor ondernemers uit

Koksijde verbetert zijn recyclage-aanbod voor ondernemers door meer materialen kosteloos aan te bieden op het Milieupark. Deze uitbreiding ondersteunt ondernemers in hun afvalbeheer en draagt bij aan een nettere gemeente.

Het Milieupark van Koksijde introduceert verbeteringen die speciaal gericht zijn op de lokale ondernemers. Deze nieuwe regeling, die een ruimer en kosteloos toegankelijk aanbod aan recyclagemogelijkheden biedt, is een significante stap voorwaarts in de inspanningen van de gemeente om duurzaamheid en milieubewust ondernemen te bevorderen.

Gratis en uitgebreide service

Charlotte Castelein, Schepen van Milieu, benadrukt de toewijding van Koksijde om de afvalverwerking voor handelaars te vergemakkelijken. “Voorheen konden onze handelaars al gebruik maken van een abonnement-formule voor een beperkt aantal afvalstromen. Nu breiden we dit aanbod uit met ruim 15 verschillende afvalstromen die gratis kunnen worden aangeleverd.” Dit initiatief maakt het voor ondernemingen eenvoudiger om aan hun sorteerverplichtingen te voldoen en draagt bij aan een schoner en aantrekkelijker straatbeeld.

Flexibiliteit in afvalbeheer

De uitbreiding biedt handelaars een praktisch alternatief voor de inzameling aan huis. Castelein licht toe dat het voor sommige winkels moeilijk is om afval zoals papier en karton buiten werktijden aan te bieden. Een bezoek aan het Milieupark biedt meer flexibiliteit en vermindert het risico op zwerfvuil in de winkelstraten.

Win-win voor ondernemers en gemeente

De Schepen ziet duidelijke voordelen in deze regeling: “Het faciliteert niet alleen onze handelaars in hun afvalbeheer, maar draagt ook bij aan schonere en aantrekkelijkere winkelstraten.” Ondernemers in Koksijde kunnen via IVVO online een toegangskaart op naam van het bedrijf aanvragen, wat het proces vereenvoudigt en stimuleert.

Contactinformatie en samenwerking

Voor meer informatie over deze nieuwe regeling kunnen geïnteresseerden contact opnemen met Jan Vandromme, diensthoofd Milieu & Duurzame Ontwikkeling, via jan.vandromme@koksijde.be of telefonisch op 058/ 53 30 96. Het initiatief onderstreept de samenwerking tussen de gemeentelijke diensten en het Milieuparkteam, gericht op het versterken van de milieuvriendelijke inspanningen in Koksijde.

(Tekst Andy Vermaut +32499357495 en Serge Jansen +32468334833 van www.westnieuws.be email: contact@westnieuws.be)