Koekelare’s septemberkermis onthult gloednieuwe sensatie

Koekelare, Sint-Maartensplein

Een draaiende wervelwind van spanning

De zwoele zomer maakt langzaam plaats voor het gouden nazomerlicht van september, en met deze overgang komt de jaarlijkse septemberkermis terug naar het hart van Koekelare. Het Sint-Maartensplein zal tussen 1 en 7 september gonzen van opwinding, met 13 traditionele kramen en attracties die de stad doen opleven.

Echter, dit jaar waait er een nieuwe wind door de kermis: de sensationele Techno Power, gebracht door de familie Stappers, maakt zijn grootse debuut in Koekelare.

Meer dan zomaar een ritje

Schepen voor feestelijkheden, Dirk Ampoorter, kan zijn enthousiasme nauwelijks bedwingen wanneer hij over de nieuwe aanwinst spreekt. “Het is niet zomaar een ritje,” vertelt hij. “De Techno Power is een meesterwerk van ingenieurskunst en sensatie. Een roterend kruis, met aan elke arm drie gondels die niet alleen om hun eigen as draaien, maar ook kunnen kantelen in een hoek van 90 graden. Voor degenen die hun hart durven vast te houden en de wereld in een wervelende storm van kleuren en geluiden willen zien, is dit de plek.”

De nieuwe attractie brengt niet alleen adrenaline, maar tilt de kermis ook naar een nieuw niveau van entertainment. Dirk Ampoorter voegt toe: “We zijn ervan overtuigd dat vooral onze jongere bezoekers er enorm van zullen genieten. Met de toevoeging van de Techno Power, naast onze twaalf andere beproefde attracties, belooft deze editie van de kermis ongetwijfeld een van de meest memorabele te worden.”

Nazomerfestival ‘Koekelare Leeft’

Naast de kermisattracties is er in de gemeente Koekelare ook opnieuw het nazomerfestival ‘Koekelare Leeft’, dat loopt van 1 tot 4 september. Een combinatie van beide evenementen belooft vier dagen vol plezier, muziek, lachende gezichten en onvergetelijke herinneringen.

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be