Koekelare doet mee met Azalea’s voor het goede doel: een warm gebaar tegen kanker

Jaarlijks in september organiseert de gemeente Koekelare, onder leiding van dokter Katrien Tilleman, het Plantjesweekend voor Kom op tegen Kanker. In 2022 werden er 329.560 azalea’s verkocht met een opbrengst van 2,64 miljoen euro. Dit jaar zijn de vrijwilligers te vinden op de dinsdagmarkt en bij Delhaize in Koekelare.

In de schilderachtige landschappen van Vlaanderen, vinden jaarlijks in september de hartverwarmende dagen van het Plantjesweekend plaats. Hier, waar de horizon wordt gedomineerd door uitgestrekte velden, werkt een hele gemeente gepassioneerd samen. Onder de bezielende leiding van dokter Katrien Tilleman wordt elk jaar samengewerkt met een groep toegewijde vrijwilligers, allemaal verenigd door één nobel doel: de strijd tegen kanker.

De toewijding van vele handen

Terwijl de bladeren langzaam verkleuren, trekken tijdens het derde weekend van september de voeten van honderden enthousiastelingen over de straten en paden. Deze vrijwilligers, gewapend met hun kleurrijke azalea’s, spreken voorbijgangers aan bij winkels, op markten of zelfs thuis. Het kopen van zo’n azalea is niet zomaar een aankoop; het is een teken van solidariteit. Het is een echt Vlaams streekproduct, dat met oog voor het milieu wordt geteeld.

De impact van een bloeiend gebaar

De opbrengst van deze plantjes gaat direct naar Kom op tegen Kanker. Dankzij de gulheid van zovelen kunnen ze cruciale steun- en zorgprojecten voor kankerpatiënten en hun dierbaren realiseren. Vorig jaar, in 2022, werd een verbazingwekkend record behaald: maar liefst 329.560 azalea’s vonden een nieuwe thuis, wat resulteerde in een indrukwekkende som van 2,64 miljoen euro. Elke bloem die wordt gekocht of verkocht, draagt bij aan de beste zorg voor diegenen die getroffen zijn door deze ziekte.

Waar je ons kunt vinden

In Koekelare zal het team zich laten zien en horen. Op 12 september, van 8u tot 13u, staan ze paraat op de dinsdagmarkt. Maar daar houdt het niet op, want op 16 september, van 8u tot 15u (of tot uitverkocht), zijn ze te vinden bij Delhaize.

We hopen van harte je daar te mogen verwelkomen. Want samen maken we het verschil.

Voor meer informatie kunt u zich wenden tot schepen voor gezondheid, Stijn Ramboer, op 0485 63 92 65 of via dhr.stijn.ramboer@gmail.com. Ook projectmedewerker Vanessa Cottenier staat voor u klaar op 051 59 15 57 of via vanessa.cottenier@koekelare.be.

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be