KLJ Lichtervelde organiseert deze zomer het nationaal sportfeest van KLJ, ofwel het Landjuweel.

West Vlaanderen organiseert na 12 jaar opnieuw het nationaal sportfeest van KLJ 

 Van 25 tot 27 augustus organiseert KLJ Lichtervelde het Landjuweel, een tweejaarlijks nationaal sportfeest dat telkens in een andere provincie plaatsvindt. Na 12 jaar is het opnieuw de beurt aan West-Vlaanderen om de organisatie in handen te nemen, deze keer in Lichtervelde.  

Wat is Landjuweel precies? 

Elke zomer nemen verschillende KLJ-afdelingen deel aan de sportfeesten in hun regio. Ze nemen het tegen elkaar op in de discipline touwtrekken, vendelen, piramide bouwen, wimpelen en dansen. Om de twee jaar gebeurt dit ook op nationaal vlak, dat heet het Landjuweel. Dit jaar krijgt West-Vlaanderen de eer om van 25 tot en met 27 augustus de 30e editie te organiseren.  

Meer dan 1500 deelnemers uit meer dan 60 KLJ-afdelingen uit heel Vlaanderen zakken dan af om een al geweldige zomer af te sluiten tijdens een weekend vol KLJ-sfeer. Zij konden zich zelfs inschrijven voor een volledig weekendprogramma met camping, om zo het festivalgevoel nog even vast te houden. Het grote publiek is op zaterdag 26 augustus welkom op het stoofvleesfestijn en op zondag 27 augustus op het Landjuweel zelf. Feest en plezier gegarandeerd! 

Weekendprogramma 

Op zaterdagavond is iedereen welkom om te genieten van heerlijk stoofvlees met frietjes. De avond zelf sluit coverband The Lovebirds af. Op zondag is het sporten geblazen en vindt de sportcompetitie van het Landjuweel plaats.  In de voormiddag zijn er voorrondes waar elke afdeling hun reeksen toont voor een jury. In de namiddag geeft de top 3 per discipline demonstraties en worden er prijzen uitgereikt. Wie niet van sporten houdt kan altijd terecht voor een hapje en een drankje en kinderen kunnen zich uitleven in het animatiedorp. Alles vindt plaats op de terreinen ter hoogte van Ketelbuiserstraat 190, Lichtervelde.  

Meer info :  ina.desplenter@hotmail.com )