Kleurrijke transformatie van de Ooststraat en Zuidstraat in Veurne

Veurne heeft de Ooststraat en Zuidstraat opgefleurd met bloembollenoverspanningen, wat het historische centrum aantrekkelijker maakt. De Grote Markt en Appelmarkt zijn zomers ingericht, met uitgebreide horecaterrassen en sfeerverlichting. Verkeersmaatregelen zorgen voor een veilige omgeving. De wekelijkse woensdagmarkt blijft, met uitzondering van 31 juli vanwege Veurn’ Kerremesse.

In een gezamenlijke inspanning van de lokale handelsvereniging Veurne Toe Koer en de gemeentelijke diensten, zijn de Ooststraat en Zuidstraat in Veurne omgetoverd tot levendige en kleurrijke winkelstraten. De vernieuwde straten zijn bedoeld om zowel lokale bewoners als toeristen een warm en feestelijk welkom te heten.

Boven de straten zweven bloemen

De metamorfose van de Ooststraat en Zuidstraat valt direct op door de decoratieve overspanningen met bloembollen. Deze in roze en groene tinten geven de straten een opvallend en aantrekkelijk uiterlijk, wat bijdraagt aan de charme van het historische centrum van Veurne. Volgens de Dienst Lokale Economie, Visit Veurne en de Dienst Communicatie, die samenwerkten met het bestuur van Veurne Toe Koer, maakt deze toevoeging het lokale winkelen nog gezelliger.

Zomeractiviteiten op de Grote Markt en Appelmarkt

Niet alleen de Ooststraat en Zuidstraat kregen een zomerse opknapbeurt. Net als voorgaande jaren zijn ook de Grote Markt en de Appelmarkt klaargemaakt voor de zomer. De horeca heeft hier de terrassen uitgebreid, waardoor bezoekers meer mogelijkheden hebben om buiten te genieten. Om de gezelligheid te vergroten en de veiligheid te waarborgen, is het autoverkeer op de Grote Markt beperkt. De sfeervolle verlichting zorgt voor een feestelijke ambiance in de avonduren.

Verkeersmaatregelen voor een veilige omgeving

Om de nieuwe inrichting te ondersteunen, zijn er enkele verkeersmaatregelen getroffen. Het verkeer kan vanuit de Ooststraat en Noordstraat via de parkeerzone op de Grote Markt naar de Zuidstraat rijden. De doorgang tussen de Grote Markt en de Appelmarkt is afgesloten, waardoor de Appelmarkt alleen toegankelijk is via de Zuidstraat, de Nieuwstraat of de Ooststraat en de Kaatsspelplaats. Dit zorgt voor een veilige en rustige omgeving voor voetgangers.

Marktdagen en speciale evenementen

De wekelijkse woensdagmarkt blijft op de Grote Markt plaatsvinden, met uitzondering van 31 juli. Op deze datum verhuist de markt naar de omgeving rond de Lindendreef vanwege het evenement Veurn’ Kerremesse. Dit evenement belooft weer een hoogtepunt te worden met diverse activiteiten en attracties voor jong en oud.

De transformatie van de Ooststraat en Zuidstraat, evenals de zomerse invulling van de Grote Markt en Appelmarkt, benadrukt de inzet van Veurne om een aantrekkelijke en gastvrije stad te blijven voor zowel inwoners als bezoekers.

Tekst Serge Jansen van www.westnieuws.be