Klankentwist in de Zandzee: Het Laatste Duel van de Festival Fever-Finalisten

De Strijd om de Gouden Microfoon

De zinderende zomerdagen zijn gevuld met muzikale beloftes terwijl vier finalisten zich opmaken voor de ultieme beproeving in Festival Fever. Dit weekend zullen ze de golven van de Nostalgie Beach Radio op de proef stellen, live bij Fleur Brusselmans en Elias Smekens. Rond het klokje van zeven in de avond, als de schemering intreedt, zal de zandvlakte in rep en roer zijn als de glorieuze overwinnaar bekend wordt gemaakt. De beloning: de eer om samen met de Nostalgie All Stars op 5 augustus het prestigieuze Beach Festival te openen.

Een Quartet van Muzikale Dapperheid

De stem van het volk heeft gesproken en vier sterke kandidaten gestuurd naar deze zonovergoten arena:

  1. Lynn Mullier (32), de sirene van Anderlecht
  2. Shaday Van der Vennet (19), de melodie van Brugge
  3. Antoine Hertoghe (47), het ritme van Wilrijk
  4. Barbara Verbergt (29), de harmonie van Antwerpen

Het is zondag aan deze helden om nog eenmaal het muzikale vuur aan te wakkeren, om de harten van de luisteraars te veroveren. Ze betreden het podium bij de Beach Radio, klaar om de microfoon en het publiek te veroveren.

Jury Verlangt naar de Finale Noten

Volgens jurylid Patsy van de Nostalgie All Stars is het allemaal al heel spannend geweest tijdens eerdere weekenden van Festival Fever. Nu wachten ze ademloos op de zondag, benieuwd hoe de live optredens de harten van de fans en luisteraars zullen raken. De All Stars kunnen nauwelijks wachten om samen met hun nieuwe collega een daverend optreden te geven op het Beach Festival.

Naar het Ritme van de Dansende Zee

Na de laatste klanken van de After Beach Apero op zaterdag, is iedereen welkom aan de Nostalgie-studio op de Zeedijk in Nieuwpoort. De anticipatie is haast tastbaar als men uitkijkt naar het Beach Festival zelf. Steven Van Herreweghe zal het spektakel aan elkaar praten, terwijl Nostalgie DJ’s het festivalterrein omtoveren tot een zee van ritme en geluid. De ‘Let’s Dance’ stage, onder de hoede van Tony Talboom, nodigt iedereen uit om de dansschoenen aan te trekken en te swingen tot de zon ondergaat.

( Tekst Andy Vermaut vanuit Londen en Serge Jansen van www.westnieuws.be )