Kinderparade zet Bier- en Hoppefeesten in schijnwerpers

Het was een onvergetelijke dag in Poperinge, waar de 25ste Bier- en Hoppefeesten op spectaculaire wijze werden ingeluid door een levendige kinderparade. De straten werden getransformeerd in een schitterend spektakel van kleur en vreugde toen 350 kinderen van diverse lokale basisscholen zich door het centrum bewogen.

Duurzame expressie door kinderen van Poperinge

Met een duizelingwekkende verscheidenheid aan zelfgemaakte kostuums en wagens van recyclagemateriaal, hebben de scholen hun onnavolgbare creativiteit en toewijding aan milieuduurzaamheid gedemonstreerd. Van Sint-Franciscus tot De Waaier, elke school gaf een unieke interpretatie van vrienden en vijanden van hop, wat leidde tot een levendige en gedetailleerde vertoning.

De parade vond zijn weg van zaal Maeke-Blyde naar het Oudstrijdersplein, waar de gemeenschap samenkwam voor een feestelijke namiddag. Het Hoppelied, dat luid en trots werd gezongen door zowel jong als oud, vulde de lucht met nostalgie en gemeenschapszin.

Een weekend van gemeenschapsgeest

Na het feest voor jong en oud, bracht de verbroederingsavond vrienden uit zustersteden van Poperinge samen. Van het bruisende kinderdorp tot het sfeervolle Hopmuseum en het stadscentrum, Poperinge werd een epicentrum van feestelijkheden.

Jolien, Charlotte en Marthe, als het nieuwe hopkoningintrio, hebben met trots en gratie de eer van Poperinge hoog gehouden. De zondagse Hoppestoet, met zijn nieuwigheden, was een absolute blikvanger, terwijl de afsluitende vieringen rond het hommelpapfeest een waardig eerbetoon brachten aan lokale tradities.

Meer details over het evenement waren terug te vinden op www.hoppefeesten.be

( tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be )