KINDEREN UIT KWETSBARE GEZINNEN ONTVANGEN ONDERSTEUNING VAN HET LOKAAL BESTUUR ICHTEGEM

Het lokaal bestuur van Ichtegem heeft een hart voor de kwetsbare kinderen en jongeren in de gemeente. Het schepencollege keurde steunmaatregelen goed om kinderen en jongeren uit kwetsbare gezinnen toch een mooie zomervakantie aan te bieden, ondanks de coronacrisis.

“De coronalockdown was voor iedereen een moeilijke periode. Maar beeld je eens in dat je een kind bent in een maatschappelijk kwetsbaar gezin? Met weinig financiële mogelijkheden en dus vaak geen tot weinig ontspanningsmogelijkheden of hobby’s?”, stemt schepen van sociale zaken, Willy Hosten, ons tot nadenken. “Kinderen moeten na deze lastige periode een mooie zomer tegemoet kunnen gaan. Daarom brachten we samen met onze sociale dienst de kwetsbare kinderen en jongeren in kaart en beslisten we met het schepencollege om aan 201 Ichtegemse kinderen een kwaliteitsvol vrijetijdspakket aan te bieden, met de focus op duurzaam buitenspeelgoed”.

Het lokaal bestuur voorziet hiervoor 6.000 euro. Huis van het Kind kreeg hiervoor ook een subsidie van 1.868,67 euro.

“Daarbovenop krijgen deze 201 kwetsbare kinderen en jongeren 5 speelpleinbonnen ter waarde van 6 euro.”, vervolgt schepen van jeugd Tina Ledaine. “Daarmee kunnen deze kinderen een week gratis naar de speelpleinwerking komen. Door de coronamaatregelen werkt de speelpleinwerking met een reserveringssysteem. Ouders moeten hun kind(eren) online inschrijven en onmiddellijk betalen. Dat is voor gezinnen die het financieel moeilijk hebben niet evident. Dankzij deze speelpleinbonnen krijgen ze wat extra ademruimte.”, besluit de schepen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *