Kerstmagie herleeft in Vlaamse vertolking van ‘A Christmas Carol’

Stadsschouwburg Antwerpen, Antwerpen

De coulissen van de Vlaamse theaters zinderen van anticipatie. De stadsschouwburgen van Antwerpen, Gent en Hasselt bereiden zich voor op een betoverende herfst vol met de magie van Kerstmis. Het vermaarde kerstverhaal ‘A Christmas Carol’ van de legendarische Charles Dickens krijgt dit seizoen een Vlaamse interpretatie.

Een nieuwe golf van talent

Lucas Van den Eynde, die gestalte geeft aan de verzuurde Ebenezer Scrooge, en het jonge fenomeen Mauro Degroote uit Deerlijk, vertolkten reeds imposante rollen. Maar zij zijn slechts het begin. Matthijs Vochten, de Antwerpse sprankelende ster die furore maakte als Oompa Loompa in ‘Charlie and The Chocolate Factory’, is de nieuwste toevoeging. Hij deelt de eer van het spelen van ‘Tiny Tim’ met Mauro.

Meer dan geesten in de nacht

De verhaallijn is verrijkt met Steve De Schepper als de ‘Geest van het verleden’, Jervin Weckx als de ‘Geest van het heden’, en Isabelle Heremans, die het speelse trio afrondt als ‘Geest van de toekomst’. Verdere castleden zoals Saïn Vantomme en Eveline Maes geven het verhaal een diepere dimensie. En uiteraard heeft Jens Broes zijn speelse rol als Fezziwig.

Ensemble verzekerd van kwaliteit

Het ensemble van ‘A Christmas Carol’ is in veilige handen met Daan Keisse, Rani De Deken, Thomas Servranckx, Indra Van Impe en Pieter Vreys. Echter, de spanning blijft hangen voor de aankondiging van de rest van de cast.

Een reis naar zelfrealisatie

De rijke Ebenezer Scrooge, ooit vervreemd van liefde en menselijkheid, maakt een mystieke reis door zijn verleden, heden en toekomst. Geconfronteerd met zijn fouten en aangemoedigd door geesten, herontdekt hij de ware betekenis van Kerstmis. Deze tijdloze vertelling van verlossing en wedergeboorte wordt prachtig in scène gezet voor een hedendaams Vlaams publiek.

Praktische informatie

De Vlaamse versie van ‘A Christmas Carol’ gaat in première op 16 november 2023 in de Stadsschouwburg Antwerpen, gevolgd door voorstellingen in Capitole Gent en Trixxo Theater Hasselt. Voor meer informatie en tickets: www.deepbridge.be

( Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be )