Kermis in Eernegem

Van vrijdag 13 tot en met donderdag 19 september vieren we feest in Eernegem tijdens de kermisweek!

Op vrijdag 13 september start de feestweek van Eernegem kermis traditiegetrouw met de avondmarkt, vanaf 17 uur in het centrum van Eernegem. Voor het eerst organiseert de gemeente in samenwerking met de lokale politie een gratis fietslabelactie tijdens deze avondmarkt. Van 17 tot 19 uur vind je de stand rond de markt van Eernegem. De KVLV en Landelijke Gilde zijn opnieuw aanwezig in de vrije basisschool met hun miniboerderij. Om 19 uur vindt de jaarlijkse kermisworp plaats op de markt. Op vrijdag openen ook verschillende kermistentoonstellingen. Zo heb je ‘Het dorp van toen’ en ‘Erfgoed in beeld en bron’ in het kader van ‘900 jaar Eernegem’. Daarnaast worden in het administratief centrum ook de beste werken van de fotowedstrijd ‘Eernegems erfgoed’ i.s.m. Fotoclub Bellebos tentoongesteld. Het dorp van toen (zaal Brouwershove) / Erfgoed in beeld & bron (administratief centrum): vrijdag 13 september van 18 tot 22 uur. Toegang gratis.

Op zaterdag 14 september start de wielerwedstrijd elite ZC en beloften om 15 uur aan het kruispunt Halve Bareel. Van 20 tot 2 uur zorgt Eernegem Leeft voor verschillende spetterende optredens: Hilvi, Swoop en C-life coverband. De afterparty wordt verzorgd door AVD Productions. Het kermisvuurwerk wordt om 22 uur afgestoken.

Zondag 15 september gaan we van start met de rommelmarkt vanaf 6 uur in de St.-Sebastiaanstraat. Iets om écht naar uit te kijken is de allereerste Retropicknick aan de oevers van de Stationsput. Iedereen is welkom van 8.30 tot 11 uur. Breng zelf je gevulde picknickmandje mee, de gemeente trakteert met drankjes! Er zijn opnieuw kermistentoonstellingen van 10 tot 12 uur en van 15 tot 20 uur (zie programma vrijdag).

Op kermismaandag nemen de kermisattracties zoals vorige jaren deel aan het ‘kermisvoordeeluurtje’ (17 tot 18 uur). Aan de hand van een voordeelkaart die wordt verdeeld via de scholen (en die af te halen is in het administratief centrum) kunnen kinderen tot 12 jaar genieten van verschillende voordelen op de kermis.

Op woensdag 18 september opent de kermis om 15 uur, samen met de start van de wielerwedstrijd Eernegem Leeft voor elite ZC en beloften. De start en aankomst zijn voorzien aan Friet@Home in de Stationsstraat. Van 17 tot 18 uur zijn de Paw Patrol-fans welkom aan Lunapark Showland voor een exclusieve meet & greet met deze populaire tekenfilmfiguren.

Het kermisprogramma wordt afgesloten op donderdag 19 september met het avondcriterium elite ZC en beloften. Start om 17.45 uur aan café De Buuzestove (aankomst Fabriekweg)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *