Karl Vannieuwkerke (VRT) brengt de magie van fietsen naar Diksmuide met Vive le Vélo

Op 26 augustus 2023 viert Diksmuide het ‘Vive le Vélo’ fietsfeest. Fietsclubs, gezinnen en individuen worden uitgenodigd om verschillende routes te verkennen, met verrassingen en festiviteiten gedurende de dag. De Grote Markt zal bruisen van activiteiten, waaronder een optreden van ‘Les François’.

In de rustieke stad Diksmuide, waar de tijd trager tikt en de natuur haar eigen verhaal vertelt, is er een jaarlijks evenement dat harten sneller doet kloppen: het ‘Vive le Vélo’ fietsfeest. Terwijl de zon op 26 augustus 2023 haar stralen spreidt over het betoverende landschap, komen fietsliefhebbers samen om de schoonheid van de stad op twee wielen te verkennen.

Fietsend door een poëtisch landschap

Vanaf de vroege ochtend worden de fietsclubs aangemoedigd om de meest uitdagende routes te omarmen, om zo tijdig terug te keren en de rest van het dagprogramma te savoureren. En voor diegenen die kiezen voor de blauwe of rode route tussen 13 en 15 uur? Een verrassing wacht op hen bij de registratie, een klein gebaar dat het gevoel van gemeenschap en gedeelde passie benadrukt.

Klanken en kilometers

En terwijl het carillon zijn melodieën verspreidt, betoverd door Franse chansons, komt Karl Vannieuwkerke naar voren om het startschot te geven. De genodigden trappen de pedalen met enthousiasme, met als hoogtepunt de officiële opening van de Oude Zeedijk. Karl, de gids van deze betoverende dag, begeleidt vervolgens de jonge fietsers op een 16 kilometer lange kindertocht, waarbij een pauze wordt ingelast voor een zoete verwennerij. Een moment van samenzijn en vreugde, waarvoor inschrijving wordt aangeraden.

Vreugde op de Grote Markt

Voor wie het liever rustiger aan doet en de fiets opzij zet, biedt de Grote Markt tal van verrukkingen. Vanaf 15.30 uur transformeert deze historische plek zich in een levendig ‘Vive le Vélo’ dorp. Met spel, vermaak en Franse chansons gebracht door ‘Les François’ wordt de dag afgesloten in een sfeer van saamhorigheid en feest.

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *