Journalist Patrick Demarest maakte nostalgische wandeling door Rock Torhout

Terwijl het gouden avondlicht de contouren van de stad Torhout zachtjes kust, komt de geschiedenis van een legendarisch muziekfestival weer tot leven. Een kwarteeuw na het verstommen van de laatste echo’s van Rock Torhout, wordt de herinnering aan dit grootse evenement wederom aangewakkerd.

Een reis door tijd en herinnering

Het Vrijetijdshuis doet niet alleen dienst als baken van cultuur met een tentoonstelling over Rock Torhout, het markeert ook het begin en het einde van een wonderlijke wandeltocht. Een tocht die de deelnemers meeneemt naar de plekken die ooit de tonen van dit muzikale spektakel hebben gevoeld. Patrick Demarest, met zijn feilloze gevoel voor detail, heeft deze route van 3,8 kilometer door het hart van de stad uitgestippeld.

Langs het parcours schitteren oude foto’s van het Rockfestival, als stille getuigen van een vervlogen tijdperk. Zij zijn de puzzelstukjes van deze zoektocht, vastgelegd in een deelnemingsboekje dat in het Vrijetijdshuis op de wandelaars wacht. Tien foto’s, tien letters, die, wanneer juist geordend, een deel van het verhaal onthullen.

Prijzen die het verleden vieren

Bij elke stap die men zet, bij elke foto die men ontcijfert, komt men dichter bij een kans om prijzen te winnen. Van petjes en Torhout-bonnen tot literaire parels over Rock Torhout en andere lokale lekkernijen. Op 2 september, wanneer de laatste zonnestralen van de zomer plaats maken voor de herfst, worden de gelukkige winnaars onthuld via www.torhoutvandaag.be.

Voor zij die meer willen weten of die de roep van het verleden willen volgen, zijn Elsie Desmet en Patrick Demarest de gidsen in deze reis door de tijd.

Elsie Desmet
Schepen van Toerisme
Markt 1, 8820 Torhout
vrijetijdshuis@torhout.be
elsie.desmet@torhout.be

( tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be )