Joel Bagan verruilt Cardiff City voor Zulte Waregem

Joel Bagan van Cardiff City, heeft zijn overstap naar het Belgische Zulte Waregem beklonken voor het seizoen 2023/24. Ondanks recente speeltijd in de Carabao Cup, zag Cardiff deze transfer als de beste stap voor Bagans verdere ontwikkeling. Hij had eerder deze zomer een nieuw driejarig contract bij Cardiff getekend.

Een nieuw hoofdstuk voor de jonge verdediger

De jonge Joel Bagan van Cardiff City zet zijn voetbaltalent voort in België. Na een seizoen van afwezigheid op het veld van Cardiff City Stadium, is de beslissing genomen dat een periode in het buitenland de beste optie is voor zijn ontwikkeling.

Belofte voor de toekomst

De 21-jarige had moeite om speeltijd te verkrijgen in Cardiff, hoewel hij onlangs nog even schitterde tijdens een Carabao Cup-duel tegen Colchester United. Toch hebben velen in Wales vertrouwen in zijn capaciteiten en potentieel. Dit geloof is bevestigd toen Bagan onlangs zijn handtekening zette onder een nieuw driejarig contract bij de Bluebirds.

Officiële overdracht en toekomstplannen

In een officieel statement liet Cardiff weten: “Joel Bagan heeft zich aangesloten bij S.V. Zulte Waregem voor het seizoen 2023/24. We wensen Joel alle succes toe in de Challenger Pro League dit seizoen.” Zijn overgang volgt kort op de bekendmaking door coach Erol Bulut dat er waarschijnlijke verschuivingen zouden zijn in de selectie. Bagan is overigens niet de enige Cardiff-speler die deze zomer zijn weg naar België vindt. Eerder maakte zijn teamgenoot Isaak Davies al de overstap naar KV Kortrijk.

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be