Jeugdige idealen verheffen zich tot grote hoogten: Een heroïsche inzet voor de MUG-heli

Rijden voor Redding

In het pittoreske Diksmuide, waar het Vlaamse landschap zich sierlijk uitstrekt zover het oog reikt, zijn twee jonge helden opgestaan. Lara Devaere (24) en Fangio Debbaut (23) ontvouwden hun vleugels van mededogen en empathie om ‘iets’ voor het goede doel te organiseren. Hun nobele onderneming? Een rondrit ten voordele van de mugheli, de vliegende engel die levens redt in noodgevallen maar opvallend afwezig is van overheidsfinanciering.

Een Belangrijke Dienstverlening

Zoals een vuurtoren in de nacht, schijnt de mugheli een licht van hoop voor degenen in nood, snel door de lucht zwevend om te helpen waar ze kan. Maar zoals alle helden, heeft ook zij ondersteuning nodig.

Een Rit voor het Leven

Lara en Fangio’s initiatief nam de vorm aan van een schilderachtige rondrit. Met niet minder dan 70 deelnemers veranderde de rustige Vlaamse wegen in een rivier van solidariteit, iedereen meegevoerd op de golven van medeleven. Elk van de deelnemers werd uitgerust met een goodiebag en een kaart van de toer, een pad van 100 kilometer dat het symbool werd van hun gezamenlijke inspanning.

Meer dan Zomaar een Tombola

Het avontuur werd nog aantrekkelijker gemaakt door de toevoeging van een tombola, maar de echte prijs was niet te winnen met een lot. Het was de warme gloed van het besef dat men deel uitmaakt van iets groots, iets dat levens zal redden en hoop zal geven aan degenen die het het hardst nodig hebben.

Vleugels van Hoop

Het initiatief van Lara en Fangio bracht een indrukwekkende 1.020 euro op. Maar dit cijfer, hoe indrukwekkend ook, belichaamt niet de ware omvang van hun prestatie. Ze hebben een steen in het water gegooid en de rimpelingen ervan zullen doorgaan met het veranderen van levens, lang nadat de laatste kilometers van de rit zijn vergeten.

Het Vervolg van de Vlucht

Dus laten we een staande ovatie geven voor Lara en Fangio, deze jonge vuurtorens die zo helder schijnen in een soms donkere wereld. Door hun initiatief vliegt de mugheli vandaag een beetje hoger, een beetje verder, wetende dat ze wordt gesteund door de sterke vleugels van gemeenschappelijke inzet en medeleven.

( Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be )