Jeugddienst Kortemark organiseert dagje gratis speelpleinwerking ter kennismaking.


De gemeentelijke speelpleinwerking ’t Wrikkelgat is er ook tijdens de komende zomervakantie weer. De kinderen van de lagere school kunnen terecht in en rond OC De Kouter, de kleuters worden opgevangen en geëntertaind in GBS De Kreke. Wie nog twijfelt, kan de eigen oogappels op 1 juli gratis laten kennismaken met de werking tijdens de Open Speelpleindag.
De jeugddienst en ’t Wrikkelgat zetten de deuren van het speelplein (figuurlijk uiteraard) wagenwijd open op vrijdag 1 juli. Geïnteresseerde kinderen kunnen dan kennismaken met enkele animatoren en er de werking van het speelplein leren kennen. Ook de ouders zelf zijn welkom om eens een kijkje te komen nemen.
Vrij in en uit
Het speelplein is op 1 juli open volgens de normale openingsuren (met de mogelijkheid van voor- en na-opvang) en er zijn een hoop toffe spelletjes en activiteiten voorzien. Uitzonderlijk wordt er die dag gewerkt met een vrije in- en uitloop, wat betekent dat kinderen dus gelijk wanneer kunnen toekomen en vertrekken. De speelpleinwerking is die dag dus ook gratis.
Het Sociaal Huis is die dag ook aanwezig op het speelplein, zodat wie dat wil ter plaatse de Vrijetijdspas kan aanvragen. Mensen met een beperkt inkomen kunnen recht hebben op zo’n pas. Met de Vrijetijdspas kan je je kind(eren) dan meteen ook al inschrijven voor nog meer dagen speelpleinwerking aan een verminderd tarief.
Voor meer info kan je terecht bij de gemeentelijke jeugddienst via jeugd@kortemark.be of op 051 57 51 28. De speelpleinwerking heeft ook een eigen Facebookpagina: www.facebook.com/speelpleinwerkingtwrikkelgat.