Internationale vogeltrekdagen op zaterdag 29 en zondag 30 september in het Zwin Natuur Park (Knokke-Heist)

Op zaterdag 29 en zondag 30 september organiseert de Provincie West-Vlaanderen verschillende activiteiten in het Zwin Natuur Park in Knokke-Heist in het kader van de internationale vogeltrekdagen.

Verschillende activiteiten
Zwingidsen staan het hele weekend klaar om uitleg te geven over de vogeltrek: Welke vogels kan je zien, waar komen ze vandaan, waar vliegen ze heen en hoe doen ze dit?

In het bezoekerscentrum is er een permanente tentoonstelling waar bezoekers meer te weten komen over vogels en de vogeltrek en om 11, 14 en 16 uur zijn er lezingen over de vogeltrek.

Aan de vertelhut zijn er in de voormiddag demonstraties vogelringen met uitleg over de vogeltrek. Vanop de panoramatoren en aan de kijkwand in het park kunnen bezoekers samen met een Zwingids de overvliegende vogels bewonderen en tellen. In de namiddag kunnen kinderen terecht in de boshut voor allerlei activiteiten.

Het Zwin: een belangrijke tussenstop
In het najaar trekken miljoenen vogels naar het Zuiden om te overwinteren. Daarbij volgen heel wat soorten de kustlijn. Ze gebruiken riviermondingen en andere natuurgebieden om even uit te rusten of om naar voedsel te zoeken. Een groot aantal trekvogels maakt zo een tussenstop in het Zwin Natuur Park.

Praktisch – Internationale vogeltrekdagen

Plaats: Zwin Natuur Park, Graaf Léon Lippensdreef 8 in Knokke-Heist
Data: zaterdag 29 en zondag 30 september van 10 tot 18 uur
Inschrijven: inschrijven is niet nodig
Prijs: -6 jaar: gratis; van 6 t.e.m. 17 jaar: 5 euro; vanaf 18 jaar: 10 euro online (12 euro aan de kassa)

[ www.zwin.be ]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *