Instortingsgevaar Sandershoeve legt Hoevewinkel ‘t Buitenbeentje in Oostende stil

Door instortingsgevaar van een deel van het dak van de Sandershoeve is de hoevewinkel ‘t Buitenbeentje in Oostende tijdelijk gesloten. Er wordt een verkoopmoment georganiseerd aan de kinderboerderij De Lange Schuur op 23 augustus.

In de schaduw van de majestueuze Sandershoeve is de charme van het platteland plots overschaduwd door een dreigend gevaar. De hoevewinkel ‘t Buitenbeentje, een rustiek pareltje langs de Steensedijk, houdt de deuren tijdelijk gesloten. En de reden? Een deel van het dak van de Sandershoeve gaf op maandag 21 augustus de geest, en stortte genadeloos in.

Een symbiose tussen natuur en stad

Hoewel de Sandershoeve zelf geen eigendom is van de Stad Oostende, heeft de vzw Buitengoed een innige relatie met deze plek. Hun inzet? De inwoners van Oostende laten proeven van de rijkdom van het platteland. Het resultaat is de hoevewinkel ‘t Buitenbeentje en de Biopluktuin, die beiden in de veilige schoot van de Sandershoeve schuur hun plekje vinden.

De rijke oogst van ‘t Buitenbeentje

Deze hoevewinkel is geen gewone winkel. Het is een portaal naar een wereld van biologische heerlijkheden, geoogst in het ritme van de natuur. Of je nu trek hebt in verse groenten, rechtstreeks van de Biopluktuin of van collega bio-boeren, of je smaakpapillen verlangen naar biologische eieren van trotse boerderijkippen, ‘t Buitenbeentje heeft het allemaal. En laten we de romige zuivelproducten, een feest van smaken, niet vergeten.

Een tijdelijk onderkomen

Het leven, net als de natuur, vindt altijd een weg. Voor al die verse producten die niet wachten op een beter moment, is er een oplossing bedacht. Op woensdag 23 augustus, van 14.00 tot 18.00 uur, wordt er een verkoopstand opgezet bij kinderboerderij De Lange Schuur (Stuiverstraat 599). Een kans voor de Oostendenaars om hun geliefde producten niet te missen.

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be