Innovatieve studenten VIVES Roeselare lanceren gezonde snack: BerryBites

Zes studenten van VIVES Roeselare hebben BerryBites gelanceerd, een gezonde en duurzame voedingsreep gemaakt van perskoek, een restproduct bij sapproductie. Deze repen zijn rijk aan antioxidanten, vitamine C en E en bieden een gezond alternatief voor tussendoortjes. De repen zijn online verkrijgbaar en de verkoop loopt goed.

Roeselare, 26 november 2023, 10:00 uur

Van restproduct tot voedzame snack

In een wereld waar gezondheid en duurzaamheid steeds meer aandacht krijgen, hebben zes vooruitstrevende studenten van de bacheloropleiding agro- en biotechnologie aan VIVES Roeselare een opmerkelijke stap gezet. Ze hebben BerryBites ontwikkeld, een voedingsreep die niet alleen gezond is, maar ook bijdraagt aan een duurzamere wereld. Deze repen, rijk aan antioxidanten, vitamine C en E, zijn gemaakt van perskoek, een restproduct van sapproductie dat vaak over het hoofd wordt gezien.

Creatieve oplossing voor een duurzamere toekomst

Het idee voor BerryBites is ontstaan uit de wens om een positieve draai te geven aan een vaak genegeerd bijproduct. Justine Devoldere, Jolien Seurinck, Mattijs Provoost, Noëmi Maes, Soetkin Reynaert en Tristan Devulder, de zes studenten achter dit project, zagen in perskoek een kans om voedselverspilling tegen te gaan en tegelijkertijd een gezond alternatief te bieden voor de traditionele tussendoortjes. “Met BerryBites willen we niet alleen de reststroomafvalberg verminderen, maar ook een gezonde snackoptie bieden”, vertelt Noëmi Maes.

Een vliegende start voor BerryBites

De lancering van BerryBites is een succes. Tristan Devulder deelt met trots: “In een korte tijd hebben we al bijna 100 zakjes van onze repen verkocht. Dit toont aan dat er een sterke vraag is naar innovatieve en gezonde producten zoals de onze.” De studenten zijn verheugd over de positieve ontvangst van hun product.

Waar zijn BerryBites verkrijgbaar?

Momenteel zijn BerryBites alleen online beschikbaar. Geïnteresseerden kunnen de repen bestellen via de social media-kanalen van BerryBites op Facebook en Instagram, of via het e-mailadres berrybites6@hotmail.com. Een zakje, met daarin twee repen van 35 gram, kost 4 euro. De repen kunnen worden opgehaald op verschillende locaties in Roeselare, Brugge, Poperinge, Ardooie, Ledegem, Westende en Ingelmunster.

Contact voor meer informatie:

Voor meer informatie kunnen geïnteresseerden contact opnemen met Tristan Devulder via het e-mailadres berrybites6@hotmail.com of kijken op Berry Bites via Facebook.

( Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen www.westnieuws.be )