Informatieavond project Snippergroen in gemeente Sluis

Op woensdag 3 oktober 2018 organiseert de gemeente Sluis een informatieavond over het project ‘Snippergroen’ voor bewoners van de kernen Schoondijke, Hoofdplaat en IJzendijke. Bewoners die mogelijk gemeentelijke grond in gebruik hebben, ontvangen een uitnodiging voor deze informatieavond die plaatsvindt van 19.00 tot 21.00 uur in het Mauritshof aan de Mauritsweg 5 in IJzendijke.

 

Snippergroen, een klein stukje gemeentegroen zonder duidelijke functie dat grenst aan een tuin. Op veel plekken wordt gemeentegrond gebruikt zonder dat hier afspraken over zijn gemaakt. Met het project ‘Snippergroen’ wil de gemeente het gebruik van gemeentegrond regelen.

 

Bewoners die gemeentegrond gebruiken of willen gebruiken, krijgen eventueel de mogelijkheid deze grond tegen een verlaagde prijs aan te kopen. De gemeente heeft in kaart gebracht welke stroken grond voor verkoop in aanmerking komen en biedt deze stroken grond actief te koop aan. Dit gebeurt kern voor kern. De gemeente is het project vorig jaar gestart in de kern Breskens. Nu volgen Schoondijke, Hoofdplaat en IJzendijke.

 

Bewoners die geen uitnodiging hebben ontvangen, maar wel interesse hebben tot aankoop van gemeentelijke grond of meer willen weten over het project, zijn ook van harte welkom op deze informatieavond.

 

Na de informatieavond ontvangen alle betrokkenen een brief van de gemeente waarin meer informatie wordt gegeven over hun persoonlijke situatie en welke mogelijkheden van toepassing zijn.

 

Meer informatie over het project ‘Snippergroen’ is te vinden op de website:  https://www.gemeentesluis.nl/Bestuur_en_Organisatie/Projecten/Snippergroen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *