Industriële toekomst centraal in Poperinge

Poperinge host op 20 en 21 november een interactief evenement gericht op industriële carrières. De VDAB promotruck, uitgerust met moderne technologieën en simulatoren, biedt een unieke kans om de industriële beroepen van dichtbij te beleven. De actie wordt versterkt met een jobbeurs in jeugdcentrum De Kouter, waar werkzoekenden en werkgevers uit de industrie direct met elkaar in contact kunnen komen.

Datum: 20 november 2023 Tijd: 10:00 uur Locatie: Grote Markt, Poperinge

Inleiding: De stad Poperinge ontplooit zich als een broeinest van industriële innovatie en ontwikkeling. Deze week, op maandag 20 en dinsdag 21 november, transformeert de Grote Markt in een interactief platform waar belangstellenden de wereld van industrie en techniek kunnen ervaren.

Technologie en talentontwikkeling samen gebracht

Kern van de actie: De VDAB promotruck, een initiatief gericht op het stimuleren van carrières in de industrie, staat centraal in deze twee dagen. Bezoekers kunnen tussen 9.30 en 14.30 uur kennismaken met geavanceerde technologieën zoals las- en verspaningstechnieken door middel van simulatoren. Deze hands-on benadering biedt een unieke kans om de praktische aspecten van industriële beroepen te ervaren.

Een brug slaan tussen werkzoekenden en industrie

Verdieping: Poperinge ondersteunt dit initiatief van harte. De stad erkent het belang van het samenbrengen van talent en technologie en ziet dit als een essentiële stap naar economische groei en werkgelegenheid. De promotruck is uitgerust met Virtual Reality-brillen en een 3D-printer, waardoor bezoekers een realistisch beeld krijgen van de carrièremogelijkheden binnen de industrie.

Extra mogelijkheden op de jobbeurs

Aanvullende kansen: Naast de promotruck biedt de jobbeurs op dinsdag 21 november, gehouden in jeugdcentrum De Kouter (Komstraat 30), van 9 tot 12 uur, extra mogelijkheden. Deze beurs verbindt werkzoekenden rechtstreeks met werkgevers in de industrie en biedt een platform voor netwerken, informatie uitwisselen en carrière-advies.

Afsluiting: Deze tweedaagse gebeurtenis in Poperinge onderstreept de toewijding van de stad aan de industriële sector en haar inspanningen om zowel burgers als bedrijven te ondersteunen in hun groei en ontwikkeling.

Tekst: Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be