Incidentenreeks brengt veiligheid op de wegen in vraag

Een reeks verkeersincidenten heeft de afgelopen dagen de West-Vlaamse wegen onveilig gemaakt. Onder invloed rijden en gevaarlijke wegomstandigheden bleken vaak de boosdoeners.

Torhout, Oude Gentweg, 12 augustus 2023, 13:06u
Onoplettende chauffeur raakt fietser
Bij een botsing tussen een personenwagen, bestuurd door een 26-jarige Wielsbekenaar, en een speedpedelec, aangedreven door een 44-jarige Diksmuideling, raakte laatstgenoemde lichtgewond. Het incident vond plaats op het kruispunt met de Bruggestraat. Nadat de fietser naar het AZ Deltaziekenhuis campus Sint-Rembert in Torhout werd vervoerd, bleek de autobestuurder te hebben gedronken. Zijn rijbewijs werd voor zes uur ingehouden.

Gistel, Nieuwpoortse Steenweg, 13 augustus 2023, 08:23u
Voertuig laat spoor van vernieling achter
Een ongeïdentificeerd voertuig, rijdend richting Torhout, week plots af van zijn koers en maaide enkele wegwijzers op het fietspad neer. Het voertuig vervolgde zijn destructieve pad over het kruispunt en beschadigde een verkeersbord. De plaats des onheils was bezaaid met brokstukken.

Oudenburg, Cottemweg, 13 augustus 2023, 11:20u
Gevaarlijk wegdek oorzaak van fietsongeval
Een 63-jarige Jabbekenaar kwam ten val op de rotonde van de Abdijlaan en de Cottemweg. Zijn koersfiets verloor grip door het natte wegdek. De fietser werd lichtgewond afgevoerd naar het AZ Damiaan ziekenhuis in Oostende.

Ichtegem, Bevrijdingsweg, 13 augustus 2023, 17:16u
Ongelukkige val met elektrische fiets
Zonder betrokkenheid van andere voertuigen kwam een 63-jarige man uit Stekene ten val met zijn e-bike. Ook hij werd met lichte verwondingen naar het AZ Damiaan in Oostende gebracht.

Gistel, Nieuwpoortse Steenweg, 13 augustus 2023, 18:17u
Autorijden en verdovende middelen: een gevaarlijke combinatie
Tijdens een routinecontrole hield de ploeg Kouter een 40-jarige Gistelnaar staande. De man had een rijverbod, maar dat weerhield hem er niet van om onder invloed van drugs achter het stuur te kruipen. Zijn voertuig werd in beslag genomen en diverse processen-verbaal werden opgesteld.

Torhout, Sint-Jozefstraat, 14 augustus 2023, 02:05u
Alcohol in het verkeer blijft hardnekkig probleem
Een patrouille van de ploeg Kouter merkte in de nachtelijke uren een auto op die midden op de weg reed. De bestuurster, een 51-jarige Aartrijkse, was duidelijk onder invloed van alcohol. Haar rijbewijs werd direct voor vijftien dagen ingetrokken.

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be