In Veurne zien we de heropleving van az West’s kinderartsenteam: van een dreigend tekort naar internationale sterkte

Een kosmopolitische wending

Het befaamde az West in Veurne verwelkomt, na een intensieve speurtocht over de grenzen heen, twee internationale pediaters om haar rangen te versterken. Een bevestiging van de wereldwijde zoektocht naar expertise en de ontembare wil om een zorg van topkwaliteit te blijven verzekeren voor de jongste patiënten.

Wereldse talenten in eigen land

De inzet om de kinderartsenkloof te dichten heeft az West naar verre horizonten geleid. Dit culmineerde in de toevoeging van Dr. Maha Dib en Dr. Isabelle Dewandel aan het team. Beide artsen, met indrukwekkende carrières in het buitenland, kiezen nu om hun deskundigheid in dienst te stellen van België’s jeugd.

Dr. Maha Dib, met wortels in de Franse en Libanese geneeskunde, en Dr. Isabelle Dewandel, die ervaringen verzamelde van Chili tot Zuid-Afrika, zijn stille getuigen van de globalisering in de medische sector en de noodzaak van voortdurende innovatie en samenwerking.

Dedicated zorg voor de jongsten

Met de komst van Dr. Dib en Dr. Dewandel telt de pediatrische afdeling vijf artsen die samenwerken om een ononderbroken zorg te verzekeren. Ze verbinden zich ertoe de gezondheid en het welzijn van kinderen te waarborgen, met een focus op consultaties, hospitalisaties, noodgevallen en neonatale zorg.

De onophoudelijke queeste

Ondanks deze aanwinst, rust az West niet op haar lauweren. De continue zoektocht naar pediaters weerspiegelt de bredere uitdaging waarmee regionale ziekenhuizen worden geconfronteerd. De opname van Dr. Dib en Dr. Dewandel in az West’s gelederen is niet enkel een triomf op operationeel niveau, maar symboliseert ook de vastberadenheid en flexibiliteit die nodig zijn in de hedendaagse gezondheidszorg.

Over az West

Az West, de medische hoeksteen van Westhoek & Westkust, streeft naar een breed scala van kwalitatieve, patiëntgerichte zorg. Met 234 erkende bedden en 700 toegewijde professionals, vormt het een essentieel onderdeel van de gemeenschap, getuigend van haar verbintenis met patiënten en partners.

( Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be )