In Torhout is de kermis er weer van 19 tot en met 23 augustus

Van zaterdag 19 tot en met woensdag 23 augustus landt de kermis in onze levende stad. Deze staat op haar oorspronkelijke plaats in de binnenstad.

Volgende activiteiten staan op het programma:
⦁ De kermis, van 19 t.e.m. 23 augustus.
⦁ zaterdag 19/08: feestelijke opening met kermisworp, om 20 uur aan Huis Bekaert op de Markt. Alle kinderen daarheen voor gratis bonnetjes en ballen!
⦁ zondag 20/08: prikkelarm moment tussen 14 en 15 uur.
⦁ Het avondcriterium, maandag 21 augustus, 19 uur.
⦁ De verplaatste woensdagmarkt, 23 augustus, voormiddag.
⦁ Grote Prijs Stad Torhout, woensdag 23/ augustus, 14 uur.
⦁ Vuurwerk, woensdag 23 augustus, 22 uur, stadspark.

Voor schepen van Feestelijkheden Annick Vanderspurt is de kermis elk jaar weer bijzonder. “De kermis maakt zoveel mensen vrolijk. Ik kijk vooral weer uit naar de kermisworp om al die blije kindergezichten te zien. Daarvoor doen we het natuurlijk!”

⦁ KERMIS CENTRUM TORHOUT

De kermis is open op*:
⦁ zaterdag 19 augustus: 16 tot 23 uur
⦁ zondag 20 augustus: 14 tot 23 uur
⦁ maandag 21 augustus: 16 tot 22 uur
⦁ woensdag 23 augustus: 15 tot 23 uur

Hinder en bereikbaarheid:
⦁ Locatie: Burg, Zwanestraat en Markt.
⦁ Hinder:
⦁ De Zwanestraat en de Markt (van Zwanestraat tot Hofstraat) worden vanaf donderdag 17 augustus om 6 uur tot en met donderdag 24 augustus om 12 uur afgesloten voor doorgaand gemotoriseerd verkeer.
⦁ De Aartrijkestraat (tussen rotonde en Burg) en de parking op de Burg worden ingepalmd door kermisattracties. Er is geen doorgaand verkeer mogelijk vanaf donderdag 17 augustus om 6 uur tot en met donderdag 24 augustus om 12 uur. De garages zijn enkel te bereiken via de rotonde. Het eenrichtingsverkeer wordt tijdelijk opgeheven.
⦁ Tijdens de openingsuren van de kermis wordt de Markt (vanaf de Hofstraat tot de Nieuwstraat en tot de Zuidstraat) afgesloten voor doorgaand verkeer. De Zuidstraat is bereikbaar met de fiets / te voet.
⦁ Tijdens de sluitingsuren van de kermis kan je met de wagen via de Hofstraat naar de Zuidstraat.


⦁ Fietsstallingen: Station, centrumparking Hofstraat, Bibliotheek, Zwembad, Ten Walle, Beerstraat, Stadskantoor en Papebrugstraat.
⦁ Parkeren kan op diverse parkings:
⦁ Onbeperkt parkeren op parkings Industrielaan, Stadskantoor, Karel de Gheldere, Ravenhofpark, Guido Gezelle, Ganzevijver.
⦁ Beperkt parkeren (blauwe zone, leg je parkeerschijf: max. 2 uur) op parkings Ten Walle, Hoedemakers, Blekerij, Hofstraat, Station, ‘s Gravenwinkel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *