In het labyrint van het onverwachte: een verstoorde rust, een onverwachte aanranding in Diksmuide

Een inwoonster van Diksmuide heeft een verklaring afgelegd over een schokkende confrontatie met een man, enkel geïdentificeerd als E.T., een bekend figuur in haar buurt. Tijdens een bezoek aan zijn huis, na een onverwacht voorstel, onderging ze ongewenst fysiek contact. Ze doet aangifte om te voorkomen dat anderen dezelfde ervaring ondergaan.

Een ontmoeting van ongebruikelijke aard

Op de vroege ochtend van 21 juli 2023, om 08:30 uur, in het serene Diksmuide, opent een inwoonster – wiens naam voor haar privacy wordt afgeschermd – de deuren van haar huis. De straten zijn haar wandelpad, de locatie van haar dagelijkse ontmoetingen met medebewoners. Tijdens één van deze vreedzame wandelingen kwam ze E.T. tegen, een oudere man met een rollator, wiens gezicht haar vertrouwd was uit de lokale supermarkt.

E.T., die onlangs zijn echtgenote verloren had, was een frequente gesprekspartner geworden tijdens deze wandelingen. Op een dag uitte hij echter een ongebruikelijk verzoek: hij zou haar huis willen bezoeken. Onze hoofdrolspeelster wuifde dit weg, aannemend dat hij het niet meende, zeker gezien het feit dat hij haar adres niet kende.

Ongewenst bezoek

Echter, op de namiddag van 21 juli, terwijl ze zich klaarmaakte voor een wandeling met haar hond, stond E.T. opeens aan haar deur. Hij stelde voor om binnen te komen, maar gezien zij in een bel-etage woont, zou dit lastig zijn voor E.T. Daarom stelde hij voor om naar zijn huis te gaan.

Overvallen door zijn suggestie, maar empathisch met zijn eenzaamheid, stemde ze in. Ze vermoedde dat hij wellicht zijn hart wilde luchten na het recente verlies van zijn vrouw.

De schaduw van de aanraking

Wat volgde, was echter een angstaanjagende confrontatie. Zodra ze in de zetel van zijn huis zaten, begon E.T. haar ongepast aan te raken, zijn handen over haar lichaam glijdend. Verder kunnen we niet in detail gaan over de verdere gebeurtenissen die niks aan de verbeelding over laten, jammer genoeg. Deze onverwachte acties schokten haar, maar ondanks haar reuma, wist ze zich los te trekken en het huis te ontvluchten. Dit incident heeft een diepe impact nagelaten. Elke wandeling, elke supermarktbezoek herinneren haar aan de ongewenste avances van E.T. Ze deed aangifte van dit incident om te voorkomen dat iemand anders het slachtoffer wordt van E.T.’s ongewenste gedrag. Het is hier echt niet mee gestopt. De vieze man staat haar ondertussen nog regelmatig op te wachten en ook hiervoor heeft de betrokkene aangifte gedaan. De gerechtelijke molen vangt voor het ogenblik niet veel wind en maalt echter traag verder.

( Tekst: Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be )