In het hart van Kortemark weerklinkt de roep van de taal

Een literaire uitdaging

Kortemark, een pittoresk dorp in het Vlaamse hartland, roept alle taalliefhebbers en woordkunstenaars op voor een unieke belevenis. In samenwerking met Creatief Schrijven vzw, VRT, De Standaard en vele Vlaamse bibliotheken nodigt het hen uit voor ‘De Schrijfwijzen’.

Meer dan een dictee

Dit is echter niet zomaar een traditioneel dictee vol ingewikkelde termen en verbijsterende zinsconstructies. Het belooft een speelse, toegankelijke taalervaring te zijn, vol raadsels en verrassingen, ideaal voor iedereen met een warm hart voor het Nederlands.

Bibliotheek als strijdtoneel

De bibliotheek van Kortemark, een oase van kennis en cultuur, opent op vrijdagavond 6 oktober haar deuren voor dit literaire spektakel. Deelnemers worden uitgedaagd in drie boeiende rondes: een toegankelijk dictee, een reeks intrigerende meerkeuzevragen en de altijd boeiende ‘spelling bee’. De organisatie wordt mede mogelijk gemaakt door de samenwerking met de Ginter-bibliotheken.

De weg naar Brussel

De kampioen van Kortemark krijgt de eer en het voorrecht om de lokale gemeenschap te vertegenwoordigen tijdens de grandioze finale in Brussel op 21 oktober. Het evenement vindt plaats om 20 uur in de sfeervolle leeszaal van de bibliotheek in De Mouterij, gelegen aan het Brouwersplein 3 in Kortemark. Voor diegenen die de uitdaging willen aangaan, inschrijven is kosteloos en mogelijk tot 1 oktober via kortemark.bibliotheek.be.

Verdere inlichtingen

Nieuwsgierigen kunnen voor meer details terecht via bibliotheek@kortemark.be of telefonisch op 051 56 88 27.

( Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be )