In het hart van Hoogstraten: een kentering voor de Transportzone Meer

De Vlaamse Regering heeft besloten om onroerende goederen gelegen langs de E19 in Hoogstraten te verkopen aan de Intercommunale Ontwikkelingsmaatschappij voor de Kempen (IOK) voor de ontwikkeling van de ‘Transportzone Meer’.

Een nieuwe dageraad voor de E19

Het glooiende Vlaamse landschap kent vele gezichten. Wanneer we de E19 betreden ter hoogte van Hoogstraten, toont het zich in al zijn bedrijvige glorie. Langsheen deze belangrijke verkeersader, in de schaduw van de Amsterdamstraat, ligt een reeks onroerende goederen die al jaren onder het wakende oog van het Agentschap Wegen en Verkeer staan.

De metamorfose van een gebied

Deze stille getuigen van Vlaams erfgoed zijn niet zomaar een reeks percelen. Ze dragen de belofte van vooruitgang in zich. En nu, dankzij een visionaire beslissing van de Vlaamse Regering op voorstel van minister-president Jan Jambon, krijgt dit gebied de kans om zich te ontpoppen tot een bastion van groei: de ‘Transportzone Meer’.

IOK als pionier van de toekomst

De Intercommunale Ontwikkelingsmaatschappij voor de Kempen (IOK) heeft haar zinnen gezet op deze site. Ze wil het gebied omvormen tot een centrum van dynamiek en economische activiteit, een plek waar vervoer en innovatie samenkomen. Hiermee wil de IOK een nieuwe bladzijde toevoegen aan het boek van Vlaamse vooruitgang.

Verkoop beklonken, toekomst verzekerd

Deze beslissing symboliseert meer dan enkel een transactie. Het is een bevestiging van het vertrouwen van de Vlaamse Regering in de groeipotentie van de regio. Door de verkoop van deze site aan de IOK te bekrachtigen, wordt een brug geslagen tussen heden en toekomst, tussen erfgoed en vernieuwing.

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be