In een flits veranderde alles: Tragedie in Wielsbeke, zwaargewonde mama verliest haar 15-jarig dochtertje

Een tragisch ongeval in Wielsbeke kostte het leven aan een 15-jarig meisje nadat een bestelwagen op een bushokje inreed. De moeder van het meisje, zwaargewond, is zich nog niet bewust van het verlies van haar dochter.

Wielsbeke, 22 augustus 2023, 14:00 uur

Op een serene zomerdag, daar waar de Ooigemstraat de Vierlindenstraat kruist, werd de rust abrupt verstoord. De impact van staal op glas en het getoeter van een bestelwagen waren het voorbode van een tragedie die een schaduw over het vredige Wielsbeke zou werpen.

Het fatale moment

Twee bestelwagens, broederlijk naast elkaar, doorkruisten het schilderachtige landschap van Wielsbeke. Maar toen de klok 14 uur sloeg, veranderde het leven van vele betrokkenen. De 64-jarige bestuurder van de tweede bestelwagen verloor, in wat leek op een moment van menselijke zwakte, de macht over het stuur. De voertuigen leken even in een dodelijke dans verwikkeld, voordat de bestelwagen zijn finale rustplaats vond: het bushokje aan de kant van de weg. Mogelijk door een ogenblik van vermoeidheid heeft de natuur het beste van hem gekregen.

Harten gebroken in stilte

In dat schijnbaar veilige bushokje, stonden drie zielen geduldig te wachten. Moeder en dochter, verenigd in hun dagelijkse routine, stonden zij aan zij, met een onbekende derde dame naast hen. Het lot was het jonge meisje, slechts 15 lentes jong, niet gunstig gezind. Ondanks de heroïsche inspanningen van de hulpdiensten, werd het stralende licht van haar jeugd gedoofd.

De moeder, getekend maar nog in leven, werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Hoewel haar lichaam de impact van het ongeval heeft doorstaan, moet haar geest nog het verlies van haar kind verwerken. Een verlies dat zwaarder weegt dan de meeste wonden.

Zoeken naar antwoorden

De bestuurder, verward en waarschijnlijk overweldigd door schuld, kon zich niets herinneren van de tragische gebeurtenissen. Tests bevestigden dat noch alcohol, noch drugs of afleiding door technologie een rol speelden. De mysteries van het menselijke bewustzijn en de onvoorspelbaarheid van het leven zijn hier volop aanwezig. In een wereld waarin elk moment kostbaar is, worden we soms hardhandig herinnerd aan de kwetsbaarheid van het leven. Als samenleving zijn we verplicht om zorg te dragen voor elkaar en te zoeken naar manieren om dergelijke tragedies te voorkomen.

( Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be )