In de schaduw van Nieuwwege: Een ongelukkig moment op de Oosternieuwweg in Jabbeke

JABBEKE – Oosternieuwweg – 23.08.2023 – 16.34u

Moment van bezinning op het kronkelige pad

Bij het vallen van de avond, op de Oosternieuwweg nabij Jabbeke, werd de rust tijdelijk verstoord. Een 78-jarige Brugse heer, verantwoordelijk voor het zachte vervoer van zorgbehoevende senioren na hun dagopvang, waagde zich met vier bijzondere passagiers aan boord, op de uitdagingen van dit kronkelende pad.

De dans van het lot in een bocht

De weg, komende uit de richting van Meetkerke en zich uitstrekkend naar Nieuwwege, verborg in een van zijn bochten een plotselinge verrassing. Een tegenligger verscheen, als een fata morgana die het pad van de Brugse chauffeur kruiste. De smalle weg, die eerder een setting lijkt voor een poëtische wandeling dan voor een druk verkeerspunt, bood onvoldoende ruimte voor een naadloze passage.

Een hachelijke terugtocht

Met voorzichtige stappen begon de bestuurder aan een terugtocht, hopend om de tegenligger de nodige ruimte te bieden. Echter, als een sirene die haar zanger naar de diepten lokt, riep de berm aan de linkerkant. Zijn linker wielen betraden dit onbekende terrein en werden verblind door het hoge gras. Een onzichtbare gracht verborgen door Moeder Natuur ontving het voertuig met open armen.

De ontsnapping van de overlevenden

De bestuurder en drie van zijn metgezellen wisten zich uit de greep van de gracht te bevrijden, ongeschonden door het avontuur. Echter, een 78-jarige dame uit Aartrijke, gekluisterd aan haar rolstoel, werd gevangen gehouden door het lot. Het was de moedige brandweer die haar naar de vrijheid leidde. Met lichte verwondingen werd ze naar het AZ Sint-Jansziekenhuis in Brugge gebracht, waar ze zeker de nodige zorg en aandacht zal krijgen.

Een einde aan het avontuur

Het minibusje, symbool van dit avontuur, werd met zorg uit zijn ongelukkige positie getakeld, een herinnering aan de onvoorspelbaarheid van het leven.

( Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be )